Plaatselijke visclub: ‘Als ze een piemeltje had gehad, was ze welkom geweest’

Laat ik vooraf zeggen dat ik helemaal niks tegen heb op mannensociëteiten of vrouwenraden. Soms is het heel erg OK om even ‘entre nous’ te zijn en m.i. moet er ook geen wet komen die dat verbiedt.

Maar Nanka van der Meer die sinds een jaartje in Woudrichem zetelt, werd onaamgenaam verrast toen zij lid wilde worden van de plaatselijk visclub en geweigerd werd. “Vrouwen horen niet te vissen……..”

Daarover doet Omroep Brabant verslag.

Geen lid worden als je geen lid hebt: daar komt het op neer bij deze Brabantse vereniging.

“Mens waar ben je mee bezig”, is de reactie van oud voorzitter Johan Combee. “We hebben niets tegen vrouwen. Het staat al meer dan 100 jaar in de statuten en dat willen we vanuit historisch besef zou houden. Een nieuw lid moet man zijn en 1 jaar en 6 weken in Woudrichem wonen”.

De statuten en het huishoudelijk reglement van visserijvereniging De Hoop die Nanka wilde hebben, krijgt ze om dezelfde reden ook niet: ze is een vrouw. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en een gesprek gehad met een Officier van Justitie.

Nanka van de Meer gaat een civiel rechterlijke procedure startten en ze stapt wegens discriminatie ook naar het College voor de rechten van de Mens

De zakenvrouw die een online handel drijft in diamanten zaagbladen wil absoluut niet herkenbaar in beeld of op de radio: “We wonen hier en we moeten ondanks dit gedoe hier verder met iedereen. Ik benadruk dat ik niet de publiciteit heb gezocht. Ik wil alleen maar vissen.”

Lees ook:Eerste persoon zonder piemel met visvergunning in Woudrichem
Lees ook:‘Vrouwen mogen altijd met hun piemeltje mee om te vissen’
Lees ook:Naakte vrouwen met vis: laten we duurzaam doen
Lees ook:Koeweitse TV-presentatrice: ‘Mannen hebben recht op een seksslavin’
Lees ook:Europese Hof keurt Frans boerka-verbod goed

1 Reacties // Reageer

One thought on “Plaatselijke visclub: ‘Als ze een piemeltje had gehad, was ze welkom geweest’

  1. Mats J'Eau

    Geen probleem toch? Ook vrouwen dienen zich er bij neer te leggen dat sommige dingetjes niet kunnen. Hopelijk houden die mannen daar voet bij stuk en zieken ze dat mens desnoods weg.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>