Huiveringwekkend wrede heksenverbrandingen in beeld gebracht in de Dungeon

HeksenvervolgingIn Europa begon de periode van werkelijke heksenvervolging tijdens de Renaissance.

Veel vrouwen die van hekserij waren beschuldigd, werden nu daadwerkelijk terechtgesteld.

In de waag, waar op marktdagen gewone handelsgoederen werden gewogen, kon ook iemand die van hekserij verdacht werd gewogen worden.

Als de waag een gewicht aangaf dat volgens haar lichaamsbouw te verwachten viel, werd een certificaat uitgereikt dat de eigenaar ervan vrijwaarde van verdere beschuldigingen…….

De waag in Oudewater was als één van de weinige niet gemanipuleerd waardoor hij op nul bleef steken. Op andere plaatsen werd het heksenbewijs vaak vervalst door nietsontziende heksenjagers.

In The Amsterdam Dungeon kan de genadeloze veroordeling tot de dood door brand dagelijks beleefd worden in de nieuwe spannende show ‘Heksenverbranding’.

Het griezeltheater brengt de duistere kanten van de geschiedenis van ons land tot leven. Daarbij wordt geen middel onbenut gelaten om de bezoekers die donkere historie te laten zien, ruiken en voelen.

Tot aan 1610 werden er in ons land 250 vrouwen die een ‘pact met de duivel’ hadden gesloten verbrand, waarvan 100 in Limburg. Zoals in Roermond, in 1613.

Na een aantal mislukte oogsten, besmettelijke ziekten onder het vee en doodgeboren kinderen werden daar, tijdens het grootste heksenproces dat Nederland ooit heeft gekend, 64 heksen tot de brandstapel veroordeeld.

Exact 400 jaar later neemt The Amsterdam Dungeon haar bezoekers mee in de duistere geschiedenis van heksenjachten in Nederland, in een show waarin onschuldige slachtoffers veroordeeld worden tot hekserij en uiteindelijk in het vuur eindigen.

Lees ook:MISSELIJKMAKEND: 2 Papoea-vrouwen onthoofd vanwege ‘hekserij’
Lees ook:Acrobate Cirque du Soleil valt te pletter
Lees ook:Kristen Stewart is Coco Chanel
Lees ook:‘Heksen’ gelyncht in India
Lees ook:Het Vrouwenhuis van Aleida Greve (1670-1742) komt tot leven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Huiveringwekkend wrede heksenverbrandingen in beeld gebracht in de Dungeon

  1. Walther Kok

    In de Heksenwaag in Oudewater kun je ook een mooie animatiefilm zien van het proces in 1613 in Roermond. Deze film is destijds samen met het Limburgs Museum dat toen een tentoonstelling over heksen had gemaakt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>