Borstkankerpatiëntes woedend op Giel Beelen

HoldaCokeWithYourBoobsChallengBorstkanker is hot en alom in de media. Deze week zag ik reclame van een onderbroekenmerk dat daartoe vrouwen met geamputeerde borsten voor had ingezet.

Of dit smaakvol is of niet, laat ik voor u, maar de vrouwen in kwestie wilden er in ieder geval een taboe mee doorbreken.

Soms gaan de acties te ver.

Dat ondervond Giel Bellen gisteren ook……..

Doel was om aandacht te vragen voor borstkanker, maar de poging om met #HoldaCokeWithYourBoobsChalleng een nieuwe viral trend te lanceren, schiet bij borstkankerpatiëntes compleet in het verkeerde keelgat: “En hoe draagt dit precies bij aan bewustwording en extra onderzoek?”

De naam zegt het eigenlijk al: de bedoeling is een foto maken terwijl je een blikje cola tussen je borsten klemt.

Wanneer Giel Beelen de challenge gisteren deelt met zijn luisteraars, ontploffen twitter, Facebook en de site van 3Fm bijna uit elkaar.

Daisy Martel van het genootschap borstkankerpatiëntes vindt het allemaal ‘vreselijk kwetsend’ zijn, vertelt ze vanochtend bij METRO.

“Er komen iedere week 25 bij. Zoveel mensen hebben hiermee te maken. En als je borsten zijn afgezet en je ziet dit soort beelden, dan is dat uitermate pijnlijk.”

Beelen biedt zijn verontschuldigingen aan.

“Ik geloof niet in berichten weghalen, maar ik geef toe dat het niet zo handig was om deze challenge te delen. Natuurlijk wil ik de slachtoffers van borstkanker niet beledigen, maar juist steunen. Laat ik voor de duidelijkheid wel zeggen dat ik de challenge niet heb bedacht. Ik las over de challenge op Spitsnieuws.nl”, schrijft hij op giel.vara.nl.

Lees ook:Borstkanker-patiëntes vinden de mamming-rage niet leuk
Lees ook:Ineke Riem wint Jongeren Literatuur Prijs
Lees ook:Maaike Ouboter krijgt platina voor ‘Dat Ik Je Mis’
Lees ook:Sacha Polak maakt ‘Nieuwe Tieten’
Lees ook:Facebook laat naaktfoto’s van vrouwen met geamputeerde borsten nu staan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>