En de ‘prijs’ voor de grootste seksist van 2014 gaat naar………

'No More Page Three' protest at News International offices, Wapping, London, Britain - 13 Oct 2012David Dinsmore, uitgever van The Sun, is door ‘End Violence Against Women’ uitgeroepen tot ‘Seksist van het jaar 2014′.

De Britse tabloidtopman ontving de bedenkelijke titel ‘dankzij’ een controversiële naaktcampagne ter preventie van borstkanker in de stijl van Page 3, die vele Britten al jaren een doorn in het oog is……

Toen David Dinsmore dit USP van blote vrouwen eerder dit jaar ook nog eens op slinkse wijze omboog in een actie voor het goede doel, was het hek helemaal van de dam.

Elke dinsdag zet The Sun zijn pagina 3-meisjes zogenaamd in om vrouwen bewuster te maken van borstkanker.

EVAW ziet dat duidelijk anders. “Dinsmore is een waardige winnaar omdat hij erin slaagt op dagelijkse basis pornografie onder een brede laag van de bevolking te verspreiden en dat onder het mom van nieuws en journalistiek”, aldus woordvoerster Sarah Green.

De borstkankerpreventiecampagne die Dinsmore in het leven riep, is volgens de organisatie dan ook niet meer dan een cover om ongegeneerd de dagelijkse objectificatie van de vrouw als seksueel lustobject te laten zegevieren.

Op de 2e plaats eindigde Rockstar Games, voor hun Grand Theft Auto 5-spel. Daarin kunnen spelers punten scoren door vrouwen die in de prostitutie werken te vermoorden.

En ‘brons’ is er voor Richard Dawkins. Hij heeft afgelopen jaar verschillende keren gezegd dat verkrachting op zich niet verkeerd is, en slingerde via Twitter allerlei onzin over zedendelicten de wereld in, juist in een jaar dat er zoveel seksuele delinquenten ontmaskerd werden in het Verenigd Koninkrijk.

EVAW ‘wenst’ de mannen dan ook proficiat met hun overwinning. “Als cadeau voor zijn eerste prijs zal Dinsmore een No More Page 3-t-shirt toegestuurd krijgen”, zegt Green.

EVAW International from End Violence Against Women Intl. on Vimeo.

Lees ook:Blote tieten-dames van ‘page 3′ nu ingezet in strijd tegen borstkanker
Lees ook:Robin Thicke is officieel de seksist van het jaar
Lees ook:Stella McCartney ontwerpt badge tegen vrouwenmishandeling
Lees ook:The Sun mag niet langer Page 3 Girls ‘verloten’
Lees ook:Padvindsters helpen in de strijd tegen de blote borsten van pagina 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>