Voorstellen van ‘bij de baas op schoot zitten’ tot ‘laten we een triootje doen’

SexualIntimidationSeksuele intimidatie iets van de vorige eeuw? U weet wel uit de tijd dat de SIRE-campagne ‘Als een meisje nee zegt, bedoelt ze ook nee’ liep. Niet dus.

Ondanks dat er steeds meer mannen en vrouwen op gelijke niveaus met elkaar samenbwerken is seksuele intimidatie op de werkvloer nog schering en inslag……

Zo blijkt uit onderzoek van het Britse advocatenbureau Slater & Gordon onder ruim 1000 vrouwen. 1 op de 6 werkende vrouwen wordt hiermee geconfronteerd.

Éénderde van hen meldt dat oudere mannelijke collega’s ongepaste opmerkingen maken over hun borsten, seksleven of kleding. 12% meldt dat een collega hen probeerde te zoenen en tevens 12% kreeg een ongevraagde hand op haar borst of billen.

De intimidaties deden zich vooral voor op kantoor aan het bureau en vooral als de vrouwen ‘s avonds overwerkten. Ook tijdens kantoorborrels en in de gang of lift hadden vrouwen er last van. 20% ging na zo’n incident een andere baan zoeken.

Journaliste Laura Bates, die Everyday Sexism Project opzette, vertelt in de Britse krant The Guardian dat seksuele intimidatie op de werkvloer één van de meest genoemde klachten op haar site is. Sinds de oprichting in april 2012 waren dat er al zeker 10.000.

Het is bovendien één van de lastigste onderwerpen, zegt ze, omdat slachtoffers in een kwetsbare positie zitten. “Ze zijn bang dat ze hun carrière schaden, of hun baan kwijtraken wanneer ze er iets over zeggen.” Volgens haar doet meer dan de helft van de slachtoffers dan ook niks met hun klacht.

Lees ook:Alledaags seksisme verzamelen
Lees ook:Seksuele intimidatie? There’s an app for that!
Lees ook:Reeds 50.000 meldingen op alledaags seksisme site
Lees ook:Seksuele intimidatie wordt voor het eerst strafbaar in Egypte
Lees ook:Openlijke feministes op de werkvloer vaker geconfronteerd met seksuele intimidatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>