3-jarig autistisch meisje blijkt de nieuwe Monet

iris-grace-paintings-homepageDe 3-jarige Iris Grace Halmshaw houdt van op haar tenen dansen, van het water, de bomen en de wind.

Ook houdt ze graag iets in haar rechterhand. Wanneer dat een penseel is, zijn de resultaten verbluffend…….

Praten kan Iris nog maar moeizaam, omdat ze lijdt aan autisme, maar om zich uit te drukken gebruikt ze de schilderkunst.

En niet onverdienstelijk. Nu als staan kunstliefhebbers staan in de rij om haar creaties te kopen voor €1500,- per stuk.

2 geleden kregen haar ouders te horen wat hun meisje scheelde, nadat het duidelijk was dat ze het moeilijk vond om met leeftijdsgenoten te communiceren en oogcontact te houden. Bij wijze van therapie werd Iris ingeschreven voor schilderles.

Het is uniek voor haar leeftijd. “Ze heeft een uitstekend kleurbesef en ze straalt van geluk als ze ziet dat ik de verfpotten tevoorschijn haal”, schrijft haar moeder op haar website.

“We zijn overweldigd door de lof die ze krijgt toegezwaaid uit de hele wereld. Toen ze tijdens haar therapie begon te schilderen, vonden we haar werken ook mooi, maar ja: we zijn haar ouders, dus vinden we alles wat ze maakt mooi”, geeft vader Peter-Jon toe. “Het besef dat ze echt iets unieks schilderde, kwam pas toen we steeds meer mensen tegenkwamen die onder de indruk waren van haar schildertalent.”

Wereldwijd is er interesse voor haar creaties. Op de website van de familie variëren de biedingen van €50,- tot €1500,-. De opbrengst van de schilderijen gaat integraal naar de kosten van haar therapie. Haar ouders doen er intussen alles aan om haar werken in het najaar tentoon te stellen.

En de therapie werkt voor Iris. “Sinds ze met het schilderen is begonnen, merken we een langzame vooruitgang. Ze kan beter communiceren en ze slaagt erin om enkele woordjes uit te spreken”, aldus haar trotse ouders, die bezig zijn een expositie te organiseren in Londen.

Lees ook:Iris van Herpen krijgt ANDAM Award
Lees ook:8-jarig meisje verkoopt haar schilderijen voor tonnen
Lees ook:Iris van Herpen dubbel gelauwerd voor 3D-collectie
Lees ook:Kunstenares gebruikt eigen gezicht i.p.v. doek
Lees ook:Kleurrijkste bejaarde op aarde: ‘More is more and less is bore’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>