€10.000,- voor gouden tip moord Els Borst

ElsBorstIIIDe politie heeft op televisie nogmaals aandacht besteed aan de mysterieuze dood van oud-politica Els Borst (81).

Ze zijn op zoek te zijn naar iemand met een psychische stoornis.

Het OM heeft een beloning van €10.000 uitgeloofd voor de gouden tip die kan leiden tot oplossing van de zaak………

Dat liet een politiewoordvoerder weten in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’.

Begin augustus onthulde De Telegraaf dat de politie niet uitgaat een uit de hand gelopen inbraak of roofmoord, maar vermoedt dat de minister van Staat het slachtoffer werd van een geesteszieke dader.

Dat bevestigde de woordvoerder vanavond op TV.

De politie denkt dat de dader iemand is met een psychische stoornis. Er heeft zich eerder, op 29 januari, een verwarde man opgehouden voor de woning van Borst. Hij belde aan met ‘een vaag verhaal’. De politie weet niet of die onbekende man de dader kan zijn.

Ze willen daarom graag in contact komen met bijvoorbeeld zorg- of hulpverleners, mantelzorgers of andere personen die te maken hebben met mensen met een psychische stoornis en die mogelijk informatie hebben die het onderzoek naar de dood van mevrouw Borst verder kunnen helpen.

Ook wordt gezocht naar de identiteit van ‘een vrouw in het rood’. De onbekende droeg een rode jas en had haar hoofd bedekt met een rode doek.

Een dochter van Els Borst ondersteunde de oproep dinsdagavond: “Mijn moeder was een schat van een mens. Iemand moet haar zo verschrikkelijk hebben gehaat. Nog liever dan dat we willen weten wie het heeft gedaan, zouden we heel graag willen weten waarom.”

De kinderen van Borst hoopten lang dat iemand hun moeder per ongeluk zou hebben gedood, maar denken nu dat het expres is gebeurd, aldus de geëmotioneerde dochter.

Al 8 maanden wordt aan de zaak Els Borst-Eilers gewerkt. 500 tips zijn nagetrokken en 300 mensen zijn gehoord als getuige. Het motief voor de moord blijft onduidelijk. Er zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat het motief voor haar dood in de relationele sfeer ligt of dat er een politiek motief speelde.

Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries is de politie vaak huiverig om het in de hoek van psychisch gestoorden te zoeken. Dat zij dit nu toch doen, lijkt ook hem erg verstandig.

 

Lees ook:Oplossing moord op Els Borst lijkt nabij
Lees ook:100ste D66-congres staat stil bij overleden Els Borst
Lees ook:Zaak Els Borst in ‘Opsporing Verzocht’: geen tekenen van inbraak
Lees ook:Els Borst stierf geen natuurlijke dood
Lees ook:Wijlen Els Borst: huis verkocht, onderzoek naar haar dood loopt door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>