Soedanese Meriam Ibrahim met kinderen vrijgelaten

MeriamIbrahimVrijDe tot de strop veroordeelde Meriam Ibrahim uit Soedan is vandaag vrijgelaten.

Haar zaak veroorzaakte wereldwijde verontwaardiging nadat zij door een rechtbank in Khartoum werd veroordeeld tot 100 zweepslagen en de doodstraf door ophanging omdat ze trouwde met een christen……..

Dat meldt Amnesty International.

De 27-jarige Meriam, haar zoon van anderhalf jaar en haar dochter die op 27 mei jongstleden het levenslicht zag, werden vandaag vrijgelaten uit de gevangenis in Khartoum.

Op 3 juni overhandigde Eduard Nazarski, directeur van Amnesty Nederland 130.000 handtekeningen voor Meriams vrijlating aan de ambassadeur van Soedan.

Deze enorme hoeveelheid handtekeningen werden in recordtempo verzameld via ons Spoedactienetwerk, onze Facebook-en Twitterkanalen en onze nieuwe Urgent Action app. Tal van Sudanese organisaties, de Verenigde Naties, wereldleiders en meer dan 620.000 Amnesty-supporters riepen wereldwijd op tot haar vrijlating.

Meriam werd in augustus 2013 gearresteerd en aangeklaagd wegens overspel, omdat ze met een christelijke man is getrouwd. Volgens de Sharia-wetten, mag een moslimvrouw niet met een niet-moslim trouwen. Zo’n huwelijk wordt gezien als overspel.

Toen Meriam in februari 2014 verklaarde dat ze een christen was, besloot de rechtbank haar ook aan te klagen vanwege afvalligheid. Meriam vertelde dat ze is opgevoed als orthodoxe christen, haar moeders geloof. Haar vader, een moslim, was tijdens haar jeugd afwezig.

Lees ook:Zwangere Soedanese vrouw krijgt zweepslagen vanwege ‘overspel’
Lees ook:130.000 Nederlandse handtekeningen voor Meriam Ibrahim
Lees ook:Soedanese Meriam Ibrahim weer opgepakt en weer vrij
Lees ook:Soedanese in dodencel beviel met benen aan elkaar geketend
Lees ook:Soedanese mag eerst bevallen voordat ze moet hangen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>