Mysterisch schilderij Frida Kahlo wordt geveild

Een schilderij van de legendarische Mexicaanse schilderes Frida Kahlo dat nog nooit is tentoongesteld en al tientallen jaren een mysterie is, wordt volgende week geveild in New York.

Veilinghuis Sotheby’s maakt bekend dat ‘Niña con Collar’ ofwel ‘Het Meisje met de halsketting’ op 22 november onder de hamer gaat. Het olieverfschilderij is in 1929 gemaakt en zal naar verwachting tussen de 1,5 en 2 miljoen dollar opbrengen.

“Het kunstwerk hing in een huis in Californië de afgelopen 60 jaar”, aldus Sotheby’s. “Het lijkt heel vers. Het schilderij hing in een donker gedeelte van het huis dus de kleuren zijn levendig.”

Kahlo overleed in 1954 op 47-jarige leeftijd. Een jaar later gaf haar weduwnaar Diego Rivera het stuk aan een vrouw die Kahlo had geholpen in de studio. Afgelopen zomer vroeg zij Sotheby’s om het stuk voor haar te veilen. Frida Kahlo wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een symbool voor het feminisme. Haar vrijgevochten geest was en is een toonbeeld voor vrouwen wereldwijd. Zo weigerde ze ok pertinent om haar lichaams- en gezichtshaar te scheren.

Lees ook:Frida Kahlo & Diego Rivera in Parijse Musée de l’Orangerie
Lees ook:Madonna veilt peperduur schilderij voor Afghaans meisjesonderwijs
Lees ook:Mythe & Muze: een ode aan Frida Kahlo
Lees ook:Het feminisme met Barbie-poppen
Lees ook:Kunstenares Georgia O’Keeffe duurste ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>