35 olijbomen: de Israëlisch / Palestijnse vrede als het aan vrouwen ligt

SamenLevenMet de schilderkunst als bindmiddel slaagden 35 Israëlische vrouwen van diverse culturele en religieuze achtergronden (Joods, Islamitisch, Christelijk en Circassisch) erin om een sfeer van verdraagzaamheid en vriendschap te scheppen.

Voorbijgaand aan alle spanningen en culturele verschillen werden vriendschappen gesloten en in maart 2014 waren er 35 schilderijen klaar om te worden tentoongesteld .

Vrouwen, die samenwerkten in een workshop onder de bezielende leiding van schilder Sheila Dvore Casdi in het WIZO Community Center in Afula, Israel.

Het is een inspirerende tentoonstelling geworden, van vrouwen die allemaal dezelfde droom delen. In hun schilderijen legden zij hun diepste gevoelens en gedachten. Vrouwen, die ons willen laten zien dat vriendschap, loyaliteit en verdraagzaamheid mogelijk is, ondanks alle obstakels op de weg erheen.

De 35 schilderijen hebben allemaal hetzelfde onderwerp, maar zijn toch elk voor zich uniek. Gebaseerd als ze zijn op het verhaal van elke kunstenares en de interactie tussen de vrouwen in deze bijzondere kunstklas.

Bij de tentoonstelling is een kunstcatalogus, gesponsord door Michel Kichka, een Israëlische Joodse striptekenaar en bekend politiek cartoonist, lid van Cartooning for Peace (Striptekenen voor Vrede).

Van 24 november t/m 11 december 2015 in het Haagse Raadhuis. Van 16 december t/m 17 januari in de Centrale Bibliotheek Rotterdam en van 11 februari t/m 16 april 2016 in Museum Sjoel Elburg.

Lees ook:‘Mijn zusje, de soldaat’
Lees ook:Scarlett Johansson stopt bij Oxfam wegens conflicterende belangen
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali vindt dat Netanyahu Nobelprijs verdient
Lees ook:Israëlische politica en activiste Shulamit Aloni overleden
Lees ook:Kunstenares Milo Moiré loopt naakt door expo ‘Het Naakte Leven’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>