De band tussen een vrouw en haar kat

RosieCatAdoptDe juiste kat koppelen aan het juiste baasje. Dat is de missie van het eerste ‘professionele datingbureau voor asielkatten en baasjes’ in het Belgische Sint-Truiden.

“Een kat kan je niet kiezen op basis van het uiterlijk, wel op basis van persoonlijkheid….”

Niet zomaar elke kat past bij zomaar elke dierenliefhebber. Neen, hun karakters moeten matchen. Want het ene baasje wil een poes die rustig ligt te spinnen aan de haard, terwijl het andere net leven in de brouwerij wil.

Het principe ‘Meet your Match’ komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar de katten bij aankomst in het asiel aan tests worden onderworpen om hun persoonlijkheid te bepalen.

Het afstemmen hiervan op het profiel van de nieuwe eigenaar, blijkt erg succesvol. Het systeem zorgde in de VS dat het aantal katten dat na de adoptie opnieuw naar het asiel werd teruggebracht, tot 50% verminderde. Het aantal katten dat de dierenarts deed inslapen omdat er geen adoptanten voor gevonden werden, daalde met 45%.

De volwassen katten worden op basis van observaties ingedeeld in een 9-tal types, afhankelijk van hoe dapper en hoe sociaal ze zijn. Ze krijgen een label opgekleefd, zoals feestbeest, directeur of spion.

De potentiële eigenaars kunnen na het invullen van een vragenlijst een dier kiezen met een passend profiel. Op die manier hoopt het asiel het aantal mislukte adopties terug te dringen.

Het asiel heeft plannen om het systeem ook toe te passen op honden.

Hieronder een prachtige serie van Vrouwen & Hun Kat van fotografe Diana Gandila.

Lees ook:Waarom vrouwen en katten een sterke combinatie vormen
Lees ook:Labrador Lady: 3x gedumpt en nu in privé-jet Helen Rich
Lees ook:Lien Degol leert Vlaamse vrouwen zich te kleden
Lees ook:Katten als pin-ups
Lees ook:Photoshopkunst van honden die dromen over nieuw baasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>