New Yorkse kunstenares maakt tentoonstelling over de clitoris

CliteracyIn New York kan je jezelf onderdompelen in de ‘cliteracy’ van kunstenares Sophia Wallace.

“Mijn project draait rond de grote paradox. Overal zien we geseksualiseerde beelden van vrouwenlichamen, maar over de clitoris zelf weten we eigenlijk belachelijk weinig.

Het doel van de expo is dat we meer praten en nadenken over de clitoris en haar net zoveel aandacht geven als de penis……..

‘Cliteracy’ van Sophia Wallace verbeeldt de onwetendheid over het vrouwelijk lichaam.

De clitoris is het enige menselijke lichaamsdeel dat puur voor de genotsbeleving is. Toch is het meer dan een klein knopje tussen de schaamlippen. Het is een groot, hoofdzakelijk inwendig orgaan waar d meeste mensen niet van weten.

In 1998 publiceerde urologe Helen O’Connell als eerste een wetenschappelijk onderzoek over de clitoris. Ze schreef dat het orgaan tot 9 centimeter lang kan zijn, groter zelfs dan bepaalde penissen.

Zelfs in de porno wordt de clitoris behandeld als iets optioneels. Het ‘wow, hij doet haar wel een heel groot plezier-gevoel’ zorgt ervoor dat veel vrouwen het schaamrood op de kaken krijgen wanneer ze hun partner vragen om hen op die intieme plaats te bevredigen. “Het is natuurlijk belachelijk dat dit anno 2013 nog zo is”, vindt de clitoris-kunstenares dan ook.

Een belangrijk onderdeel van de expo is de 4 meter brede neonreclame (‘Cliteracy’) voor de muur met de ’100 natuurlijke wetten van de clitoris’. “Ik wilde iets dat zo groot is dat iedereen, inclusief basketbalspelers, zich er klein bij zou voelen.

Er is ook aandacht voor de Franse arts Pierre Foldes. Zijn baanbrekende onderzoek heeft al duizenden vrouwen die het slachtoffer waren van genitale verminking (FGM) geholpen. Door het littekenweefsel te verwijderen en een stukje van de inwendige clitoris te verlagen en bloot te leggen, kunnen ze na zo’n hersteloperatie weer genieten van hun eigen lichaam.

Lees ook:Mei is de Maand van de Masturbatie en nu is het ook nog de Week van de Clitoris
Lees ook:LET OP: ‘t is de week van het clitoris – genot!
Lees ook:De pijnlijke waarheid over vrouwenbesnijdenis (FGM)
Lees ook:9-jarige Sophia zet schoenenmerk Clarks op z’n seksistische nummer
Lees ook:Met tampons schieten in plaats van met kogels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>