100 Eindhovense vrouwen gezocht voor theaterstuk

VrouwenHonderd vrouwen zijn er nodig voor de voorstelling ’100Femmes’ van het Franse theatergezelschap Collectif LYON.05.

In september staat de groep in het Eindhovense Parktheater met een voorstelling die gaat over vrouwen.

Daartoe is de schouwburg samen met het Franse gezelschap op zoek naar 100 Eindhovense vrouwen…….

Om deel te mogen nemen aan het stuk, moet je – uiteraard – vrouw zijn, 18 jaar of ouder zijn, in Eindhoven wonen en beschikbaar zijn tijdens repetities en de daadwerkelijke voorstelling.

100Femmes gaat over hoe vrouwen kijken naar hun stad, de wereld en de tijd waarin we leven. Aan de hand van vragen die de 100 vrouwen die meedoen beantwoorden, wordt het script geschreven. De voorstelling gaat uiteindelijk dus over de Eindhovense vrouw en over hoe zij naar de omgeving kijken. Het stuk bestaat uit tekst, muziek en beweging.

Er zijn 2 voorstellingen: op 6 september en op 7 september om 20.00 uur. Deelnemende vrouwen zouden die avonden om 18.00 uur aanwezig moeten zijn. Repetities zijn op 28 augustus tot en met 5 september, tussen 14.00 en 19.00 uur. Op 1 september is er geen repetitie.

Op woensdag 5 juni is er een kennismaking met het gezelschap, om 14.00 uur in de Philipszaal. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de vrouwen informatie over de voorstelling en de repetities en worden vragen beantwoord. Aanmelden voor 4 juni via e-mail [email protected].

Lees ook:100 vrouwen in ‘Cent Femmes’ Eindhoven
Lees ook:Sterke slavinnen die in verzet kwamen en komen
Lees ook:De Vagina Monologen terug op Nederlandse planken
Lees ook:Alize Zandwijk vertrekt bij RO-theater, om plaats te maken voor nieuwe generatie
Lees ook:GenderBlender: er is méér tussen vrouwelijkheid en mannelijkheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>