Huisvrouw Monologen met Henriëtte Tol, Noortje Herlaar en Lotje van Lunteren

De lat ligt hoog voor de moderne vrouw. Ze wordt geacht een succesvolle carrière te hebben, een goede moeder en echtgenote te zijn, te sporten, lekker te kunnen koken en genoeg tijd aan haar vriendinnen te besteden.

Want alle gelijke kansen ten spijt, de traditionele taken van de vrouw zijn nog steeds door niemand overgenomen………

Daarover gaan de Huisvrouw Monologen. De tekst is geschreven door Sylvia Witteman, die zich baseerde op 150 interviews met vrouwen van toen, nu en morgen.

3 vrouwen in dialoog met elkaar over de invulling van hun leven. Louise, Sophie en Martha. Louise moet nog aan de kinderen beginnen, Sophie heeft een huis vol en Martha een leeg nest.

Ze worden een jaar lang gevolgd.  Hun huishouden in 4 seizoenen. Ontploffende wasmanden, houdbaarheidsdata, kookwekkers en het strijken van onderbroeken, het komt allemaal langs. Maar daaronder zit de vraag wat ze met hun leven willen. Wat waren hun verwachtingen en wat is daarvan uitgekomen? Gaan ze zo door of wordt het eens tijd voor de Grote Schoonmaak?

In de monologen met Henriëtte Tol, Noortje Herlaar en Lotje van Lunteren delen de vrouwen hun frustraties en overwinningen en zetten ze elkaar op een voetstuk. Uiteindelijk moet iemand dat doen!

Deze try-outs vinden plaats vanaf zaterdag 16 maart. KLIK hier voor de speellijst. Producent Rick Engelkens vertelt:

Lees ook:De Hijabi Monologen zijn in Nederland
Lees ook:Ik word een beetje misselijk: de Zwangerschaps Monologen!
Lees ook:Maria Louise van 250 jaar terug en de Maria Louises van nu
Lees ook:De Vagina Monologen terug op Nederlandse planken
Lees ook:Mode-professor Louise Wilson (52) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>