De Top van Tech-vrouwen Europa: Inspiring Fifty

InspiringFifty_MosaicWas de 1ste lijst nog een puur Nederlands gebeuren, voor de 2e editie trok de Inspiring Fifty Europa in.

Vorig jaar konden kandidaten worden genomineerd door de professionals en journalisten in het netwerk van Inspiring Fifty en hun volgers op social media.

Dat resulteerde in een opsomming van vrouwen die op de een of andere manier werkzaam zijn in de tech-wereld, van ondernemers, leiders, academici tot beleidsmakers.

Daarover bericht SPROUT vandaag.

Eind 2013 stelden Joëlle Frijters en Janneke Niessen, oprichters van Improve Digital, voor het eerst de Inspiring Fifty op, de lijst met 50 topvrouwen uit de technologiesector waarmee ze wilden laten zien dat leiding in tech helemaal niet het exclusieve domein is van mannen.

Een jury, met daarin naast het Improve Digital-duo onder anderen Shari Yoder Doherty, partner bij investeringsmaatschappij Atomico; Ellenore Angelidis, hoofd diversiteitsbeleid bij Amazon; CNN-presentator Nina Dos Santos, en de Britse serial entrepreneur Russell Buckley, heeft de longlist terug gebracht tot 50 vrouwen voor ‘The Inspiring Fifty 2015.

De lijst is alfabetisch en geeft geen rangorde aan. Sprout noemt er een paar. Maar het slechte nieuws is dat er slechts plaats was voor 3 (min of meer) Nederlandse techvrouwen.

Neelie Kroes, die als ICT-commissaris jarenlang vanuit Brussel Europa aan het innoveren met technologie probeerde te krijgen en nu vanuit Amsterdam startups naar ons land lokt met StartupDelta.

Corinne Vigreux, de Française die als een van de oprichters en tegenwoordig als COO TomTom leidt, het unieke Nederlandse wereldsucces in de navigatiesector.

En dan Marina Tognetti, mede-oprichter van taaltrainersplatform Myngle. Voordat ze in 2007 Myngle opzette, van native speakers die talencursussen aanbieden, was de van origine Italiaanse Tognetti werkzaam voor Philips, Sara Lee en andere grote namen.

Lees ook:Prof. Vanessa Evers zowel op lijst Inspiring Fifty als The Next Women
Lees ook:Boek voor meiden om tech en apps leuk te maken
Lees ook:Facebook maakt zich hard voor vrouwen in techwereld
Lees ook:Zie hier: de 50 inspirerendste NL zakenvrouwen
Lees ook:E.L. ‘Vijftig tinten grijs’ James was afgelopen jaar bestverdienende auteur op aarde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>