Blanke vrouw leeft jarenlang als zwarte activiste

RachelDolezalEen mensenrechtenactiviste uit Spokane, Washington heeft jarenlang als iemand anders voorgedaan als wie ze werkelijk was.

De voorzitter van de  NAACP, die zich inzet voor de ontwikkeling van gekleurde mensen deed zich jarenlang voor als zwarte vrouw.

Haar ouders maakten vorige week aan lokale media bekend dat Rachel Dolezal toch echt blank is.

Inmiddels is Rachel Dolezal terug getreden…….

Rachel’s vader meldde aan Buzzfeed News dat hij en zijn vrouw beiden blank zijn. Daarnaast deed ze ook nog eens alsof ze een zwart zoontje had, dat in werkelijk haar geadopteerde broertje is.

Volgens haar moeder begon Rachel in 2006 zich voor te doen als zwarte vrouw. Haar ouders adopteerden toen vier zwarte kinderen. Rachel heeft één van deze broers opgevoerd als haar eigen zoon. “Ze zou zoveel meer voor elkaar hebben gekregen voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap als ze gewoon eerlijk was geweest tegen iedereen”, zegt haar moeder tegen The Spokesman-Review.

Dolezal is tevens docent Afrikaanse studies aan de Eastern Washington-universiteit. In haar biografie op de website van de universiteit is te lezen dat ze opgroeide in Mississipi, waar haar passie voor mensenrechten ontstond. Ze zou daar het slachtoffer zijn geweest van zeker 8 haatmisdrijven.

Haar vader brengt nu naar buiten dat haar dochter’s afkomst gelogen is en dat ze van Europese afkomst is. Larry Dolezal kan niet precies uitleggen waarom zijn dochter zich al zo lang anders voordoet.

“Ze heeft zich voor de afgelopen 20 jaar aangepast aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap door haar werk in belangenbehartiging en sociale rechtvaardigheid. Dat zou een van de redenen kunnen zijn”, vertelt Larry.

Rachel Dolezal vindt het gezien alle commotie nu verstandig om afstand te nemen van haar rol als plaatselijke voorzitter van de NAACP. Ze maakte echter geen excuses.

Lees ook:Argentijnse ‘Dwaze Oma’s’ ontdekken gestolen baby in Nederland
Lees ook:Meeste stellen kiezen voor hun kinderen vaders achternaam
Lees ook:30 jaar na ‘Not without my daughter’ doet de dochter zelf haar verhaal
Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit
Lees ook:Marokkaanse bedreigd, omdat ze meeliep in lesbo-modeshow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>