Prinses Laurentien heeft laaggeletterdheid in NL op de agenda gezet

LaurentienBrinkhorstGehoord en gezien door Laurentien! De Stichting Lezen & Schrijven heeft vanaf heden een nieuwe voorzitter.

Prinses Laurentien, die de organisatie 10 jaar geleden oprichtte, wordt opgevolgd door de vroegere minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt…….

“Mijn betrokkenheid met het thema blijft en ik zal me als ere-voorzitter op een andere manier voor de bestrijding van laaggeletterdheid inzetten”, aldus Laurentien bij de NOS.

Ze is blij dat het onderwerp laaggeletterdheid op de kaart staat. “Toen we 10 jaar geleden begonnen, dachten we dat problemen met lezen en schrijven alleen in andere landen voorkwamen.”

Op dit moment zijn 1,3 miljoen laaggeletterden in Nederland. Dat zijn mensen die slecht kunnen lezen en schrijven, maar vaak kunnen ze ook niet rekenen. Rekenvaardigheden blijken nauw verbonden te zijn met taal.

Lees ook:Prinses Laurentien gaat na 10 jaar Lezen & Schrijven internationaal
Lees ook:Prinses Laurentien in BNN’s nieuwe programma ‘The Pitch’
Lees ook:Prinses Laurentien gaat LINGO r.e.d.d.e.n
Lees ook:Prinses Laurentien in Amsterdamse gracht gesprongen
Lees ook:Prinses Laurentien genomineerd voor Jan Wolkers Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>