Feministische tik op Robin Thicke’s ‘Blurred Lines’ is internethit

DefinedLinesRobin Thicke heeft de absolute zomerhit van 2013 gescoord. Als zelfs de president van de VS het deuntje neuriet.

Maar er is nogal wat kritiek op die zogenaamde ‘Blurred Lines’, waarin Robin zingt over meisjes die wilde seks willen, maar het niet zeggen.

Hij bevestigt daarmee de wijd verspreide mythe dat vrouwen die nee zeggen soms ja bedoelen………

Feministe Lisa Huynh liet al in juni weten het walgelijk te vinden dat de zanger de hele tijd ‘Ik weet dat je het wilt’ in de oren van de meisjes fluistert.

En er kwam er van vrouwelijke zijde een prachtige parodie op de clip met de tekst ‘Ask First’: vrouwen willen wel, maar vraag het gewoon eerst. Toestemming krijgen is pas sexy!

En dan nu de jonge vrouwen uit Nieuw-Zeeland: ze studeren rechten en zeggen: ‘Boy, you’d better quit all your sexist ways’.

Het is een parodie met een flinke feministische tik, die werd gemaakt als project binnen hun studie rechten in Auckland. ‘Every bigot shut up!’

In de clip worden een aantal dingen zeer duidelijk gemaakt aan het deel van de wereldbevolking met een steeltje: voornamelijk aangaande seks, vrouwenrechten en wat het nou eigenlijk is dat vrouwen willen. Nou heren, er is meer in het leven dan penetratie!

‘Defined Lines’ is gespiegeld: het zijn de mannen die alleen een slip dragen, zich slaafs opstellen naar de artiestes, gevoederd worden en als ze mazzel hebben een slokje sterke drank krijgen van de ladies in black.

Lees ook:Corrigerende clip op Robin Thicke’s ‘Blurred Lines’
Lees ook:Robin Thicke: als een meisje nee zegt, bedoelt ze ook nee!
Lees ook:Robin Thicke is officieel de seksist van het jaar
Lees ook:Lily Allen is terug en veegt de vloer aan met seksisme in popmuziek
Lees ook:De eMANcipatie is begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>