De billen van Karin Bloemen: goedgekeurd door de Surinaamse Vereniging van Mannen

keti-koti2Marc-Marie Huijbregts serveert een Engels ontbijt. Karin Bloemen bakt pannenkoeken. Isa Hoes snijdt fruit.

Zo zijn er nog meer witte BN’ers die, voorafgaand aan de officiële herdenking van de afschaffing van de slavernij, op het Leidseplein dienstbaar zijn aan de zwarte.

Het is vandaag 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige kolonien afschafte………

Dat wordt ook in hartje Amsterdam gevierd en herdacht.

“Toch wrang dat dit precies op een plek is waar de monumenten van de Gouden Eeuw staan te pronken”, vindt Freek de Jonge. De komiek serveert gezonde ontbijtjes: muesli met yoghurt en fruit.

Van alle BN’ers die hun best doen om van het zogenoemde Keti Koti ontbijt een succes te maken, geniet Karin Bloemen wel de meeste aandacht.

De een na de anders Surinaamse wil met haar op de foto, meldt het Noord Hollands Dagblad. ‘Ze is zo leuk’, vindt de een, terwijl de volgende dat beaamt met ‘Ze is eigenlijk een van ons’.

“Als dat zou kunnen”, reageert Karin zelf “Vroeger wilde ik heel graag donker zijn. Vanwege de soul. Kom ik als Hollandse boerentrien een beetje zingen. Zo’n prachtige zwarte vrouw doet dat toch een stuk beter. En die trots! Kijk eens om je heen! Als die vrouwen dragen hun koto met zoveel trots.”

Jij hebt anders ook geen klagen, vinden haar fans. “Klopt, mijn billen zijn ook goedgekeurd door de Nederlandse vereniging van Surinaamse mannen. Iemand nog een pannenkoek?”

Lees ook:‘Overgang’ van Karin Bloemen vanavond op TV
Lees ook:Karin Bloemen, Zuid Afrika en de Kamamma’s
Lees ook:Karin Bloemen geeft lessen in humor én in zingen
Lees ook:Karin Bloemen is de ‘De Witte Nar’
Lees ook:Daphne Bunskoek zegt sorry voor zwarte pieten- en slaven-satire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>