Doutzen Kroes naar Nepal om het leed van kindbruiden in beeld te brengen

DoutzenInNepalDoutzen Kroes wil meer zijn dan alleen bloedmooi en goed voor duizenden euro’s per dag. Al enige jaren is zij ambassadrice voor Dance4life.

Dit jaar is ze op reis naar Nepal om daar in de bres te springen voor het gigantische aantal kindbruiden……..

Meisjes worden in Nepal gezien als een bezit waarover men kan onderhandelen. Als gevolg daarvan wordt ongeveer 60% voor hun 18e uitgehuwelijkt. Deze kindbruiden mogen niet meer naar school, krijgen te maken met seksueel geweld en hebben vaak ernstige gezondheidsklachten.

In samenwerking met Free Press Unlimited en Child Helpline International introduceert dance4life met een speciaal project een integrale aanpak die kindhuwelijken tegengaat en de positie van meisjes in Nepal verbetert.

Doutzen ontmoet verschillende van hen. Daarnaast bezoekt ze de projecten om te zien hoe zij middels muziek, dans en persoonlijke verhalen een verschil maken in het leven van deze tienermeisjes.

Op Facebook attendeerde Doutzen haar volgers alvast op de documentaire met een filmpje ‘Worst Brides Ever’. Het laat een aantal verschrikkelijke westerse ‘bridezilla’s’ zien, die flink tekeer gaan en daarna komt er een kindbruidje in beeld. ‘Bruiden die zich als een kind gedragen worden veel bekeken, maar niemand kijkt om naar kinderen die zich als bruid moeten gedragen’, is haar tekst.

Het is de eerste reis die Doutzen als ambassadrice maakt sinds de geboorte van haar dochter. “Ik moet er niet aan denken dat Myllena Mae op haar 12e wordt uitgehuwelijkt, dat is voor ons ook iets heel geks en in een heel groot gedeelte van de wereld een gewone zaak.”

‘Doutzen in Nepal’, zondag 20 december 2015, 23:00 uur, RTL4

Lees ook:In Dordrecht heeft 29% van de zwangeren hiv
Lees ook:Prinses Mabel: ‘Weiger de Syrische kindbruiden niet!’
Lees ook:Eva Simons doet hiv-test samen met meiden in Tanzania
Lees ook:Gevluchte Jemenitische kindbruidjes vertellen…..
Lees ook:Sophie Hilbrand met special over Nepalese vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>