37 zwarte powervrouwen op 4e album Sabrina Starke

sabrina-starke-aw-pf37 zwarte vrouwen staan er op de hoes van het album van Sabrina Starke. Eén van hen is de zangeres zelf, de ander 36 zijn vrouwen die haar inspireerden.

“Ik ben nu 36. In wat ik in mijn leven heb bereikt, spelen de sterke vrouwen op de hoes een belangrijke rol. Ze gaven me kracht en droegen bij aan een positief zelfbeeld..”

Starke zag zichzelf terug in Amerikaanse series als ‘The Cosby Show’ en ‘A Different World’. “Of ‘The Oprah Winfrey Show’, daar was ik ook verslaafd aan”, vertelt ze in een interview met NRC Handelsblad.

“De zwarte rolmodellen op de Nederlandse televisie en in bladen waren op 1 hand te tellen: Sylvana Simons, Jetty Mathurin, Gerda Havertong, Nelli Cooman en Ruth Jacott.” De zangeres vindt dat er nog een lange weg te gaan is in de acceptatie van ons zwart zijn. “Onze geschiedenis van onderdrukking drukt nog altijd op ons.”

Op de hoes van haar nieuwe album, getiteld ‘Sabrina Starke’, staan 37 Nederlandse zwarte vrouwen. “Veel van hen kende ik goed, anderen helemaal niet, maar zij doen allemaal iets wat ik mooi en inspirerend vind: acteren, schrijven, zingen, kunst maken, maar zeker ook sociaal werk. Deze vrouwen samen vormen een beeld dat ik als jong meisje niet heb gezien.”

Het is het 4e solo-album van Sabrina Starkes: een terugkeer naar de soulmuziek, met ook invloeden uit de blues en folk. “We hebben gekozen voor een open productie, zonder toeters en bellen. De muziek staat in dienst van mijn stem en mijn verhaal. Wat teksten betreft is het mijn meest persoonlijke album tot nu toe.”

SabrinaStarke

De fotograaf is Mounir Raji, de ontwerper van de opmerkelijke hoes is Brian Elstak.

Rij 1: Stephanie Afrifa, Eloah Udenhout, Dionne Verwey, Maureen Powel, Shayvenca Kreuger, Imanuelle Grives, Irene Hin

Rij 2: Manoushka Zegelaar Breeveld, Milouska Meulens, Marian Spier, Neske Beks, Patricia Kaersenhout, Yootha Wong Loi Sing, Saundra Williams

Rij 3: Sendar, Izaline Callister, Sabrina Starke, Esperanza Denswill, Karin Amatmoekrim

Rij 4: Sandra Nibte, Nancy Poleon, Zarayda Groenhart, Simone Weimans, Julia da Lima, Astrid Elburg, Mavis Carrilho

Rij 5: Sharon Jane Dompig, Dominique Snip, Gerda Havertong, Melanie Bosveld, Anousha Nzuma

Rij 6: Rima Freeman, Alam Desta, Magalie Hooi, Jetty Mathurin, Ntjamrosie, Ernestine Comvalius

Lees ook:Zangeres Adele blijft records kraken met album 21
Lees ook:Harpiste Lavinia Meijer tokkelt platina bij elkaar
Lees ook:5 succesvolle NL modeblogsters op 1 cover
Lees ook:Rita Ora zingt feministisch lied op nieuw album
Lees ook:Karin Bloemen is de ‘De Witte Nar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>