Angelina Jolie verfilmt Cambodjaans oorlogsverhaal

loungActrice, regisseusse en mensenrechtenactiviste Angelina Jolie gaat een nieuwe serie voor Netflix maken.

‘First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Cambodiaanse schrijfster Loung Ung.

Dat meldt Reuters.

De geboortedatum van Ung is onbekend; de Rode Khmer vernietigde vele geboorteregisters in Cambodja. Toen ze zo’n 10 jaar oud was, wist ze het land uit te komen als een overlevende van wat later bekend werd als ‘The Killing Fields’ tijden de overheersing van Pol Pots Rode Khmer-regime.

Na haar emigratie naar de Verenigde Staten en aanpassing aan haar nieuwe thuisland, schreef ze over haar levenservaringen van 1975 tot 2003.

“Het boek heeft mijn begrip in hoe kinderen de oorlog ervaren vergroot,” aldus Jolie. “Ook heeft het ervoor gezorgd dat ik me verbonden voel met de inwoners van Cambodja, het geboorteland van mijn zoon.”

Jolie heeft het script samen met Ung geschreven. Haar geadopteerde zoon uit Cambodja Maddox zal in de productie te zien zijn.

“Deze films zijn moeilijk om te bekijken, maar belangrijk om te zien,” aldus Jolie. “Ze zijn ook moeilijk om te maken. Netflix maakt dit mogelijk en ik zie ernaar uit om met hen samen te werken. Ik ben er blij om dat de film zoveel mensen zal bereiken.”

Loung Ung woont tegenwoordig in de USA en is internationaal spreekster en de nationale vertegenwoordigster voor de Campagne voor een Landmijn-vrije wereld.

De film wordt eind 2016 verwacht en is exclusief te zien bij Netflix.

Lees ook:Angelina Jolie draait film met geheel Cambodjaanse cast
Lees ook:Angelina Jolie verfilmt het leven van Catherine de Grote
Lees ook:Minister Hague & Angelina Jolie willen Bosnische verkrachters berechten
Lees ook:Angelina Jolie heeft haar borsten laten weghalen
Lees ook:Nog meer succes voor ‘Orange Is The New Black’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>