‘The Color Purple’ opnieuw op Broadway

the-color-purpleJennifer Hudson maakt in de herfst haar debuut op Broadway in ‘The Color Purple’ en ze is er best gespannen voor.

Oprah Winfrey die de hoofdrol speelde in de gelijknamige speelfilm naar het boek van Alice Walker is mede-producente……..

Het verhaal speelt zich af op het platteland van de Amerikaanse staat Georgia en vertelt de levensverhalen van zwarte vrouwen in het zuiden van de VS in de jaren ’30.

Het personage dat Hudson gaat spelen, Shug Avery, ondergaat mishandeling, armoede en racisme. Ondanks alle tegenslagen wordt ze een succesvol naaister.

De actrice noemt de rol een droom, maar ze ervaart ook druk. “Het gaat wel om een Amerikaanse klassieker”, zegt ze. “We hebben allemaal de film ‘The Color Purple’ gezien. Het verhaal is ons dierbaar, dus we hebben bepaalde verwachtingen. En ik wil voldoen aan die verwachtingen.”

The Color Purple stond tussen 2005 en 2008 op Broadway en had 3 succesvolle Amerikaanse tournees. In 2013 stond de productie korte tijd in Londen en nu is die dus terug in het musical-walhalla van New York.

Lees ook:Hier kijken: Holland Doc, Alice Walker (van The Color Purple)
Lees ook:Vrouwen die slachtoffer waren van racisme hebben vaker obesitas
Lees ook:Willemijn Verkaik: van Broadway naar West End
Lees ook:Oprah Winfrey wil naar Broadway
Lees ook:Oprah Winfrey speelt de hoeren-madam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>