‘Amaluna’ van Cirque du Soleil is ode aan de vrouw

amalunaNa hun tournee door Noord-Amerika en de start van de Europese tour in Madrid, komt Cirque du Soleil naar PortAventura en pakt daar vanaf 2 juli uit met de nieuwe show ‘Amaluna’,

Het woord is een combinatie van het woord ama, dat in vele talen moeder betekent, en luna (maan), een symbool van vrouwelijkheid dat verwijst naar de moeder-dochterrelatie als idee van godin en beschermvrouw van de planeet.

Het mysterieuze eiland Amaluna wordt door godinnen beschermd volgens de maancycli.

Koningin Prospera leidt de ceremonie voor de volwassenwording van haar dochter: een overgang in het teken van vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht, waarbij deze waarden en inzichten van de ene generatie worden overgedragen aan de volgende.

Prospera veroorzaakt een storm waardoor een groepje jonge mannen op het eiland aanspoelt. Dit leidt tot een romance tussen de dochter van de koningin en een dappere jonge minnaar. Het koppel moet een hoop beproevingen en ontmoedigende tegenslagen doorstaan voordat zij wederzijds vertrouwen, trouw en harmonie vinden.

‘Amaluna’, geschreven en geregisseerd door Diane Paulus (winnaar van de Tony Award) is de eerste productie van Cirque du Soleil met een bijna volledig vrouwelijke cast. Deze 33ste show werd opgezet als eerbetoon aan het werk en de stem van vrouwen.

Paulus, die door TIME Magazine als een van de invloedrijkste mensen van 2014 betiteld werd, vertelt daarover: “Ik wilde een show creëren waarbij vrouwen centraal staan, met een verborgen verhaal waarin vrouwen heldinnen zijn.”

In september 2015 in Brussels Expo via ticketshop

Lees ook:Acrobate Cirque du Soleil valt te pletter
Lees ook:Ellen ten Damme en haar 7 hoofdzonden
Lees ook:Hillary Clinton krijgt schoen naar haar hoofd geslingerd
Lees ook:The bold and beautiful: kale schoonheid
Lees ook:Maria Tesselschade: een belangrijke vrouw in de Gouden Eeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>