Patricia Arquette pleit voor gelijkheid van lonen in haar Oscar-speech

patricia-arquettePatricia Arquette mocht vannacht (onze tijd) in Los Angeles een zo felbegeerd gouden Oscarbeeldje op het podium komen halen voor haar verdiensten in ‘Boyhood’.

In die film speelt ze een alleenstaande moeder en dat was volgens The Academy zo goed dat zij er de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol mee wegsleepte.

Van haar tijd op het podium en met de camera’s van de hele wereld op zich gericht, maakte Arquette gebruik om de nog steeds bestaande ongelijkheden tussen mannen en vrouwen in de filmbusiness aan de kaak te stellen………

“Aan alle vrouwen die elke belastingsbetaler en burger van dit land baarden: we hebben gevochten voor de gelijke rechten van alle anderen. Het is tijd om gelijkheid van beloning voor eens en voor altijd waar te maken: gelijke rechten voor vrouwen in de Verenigde Staten van Amerika!”

Arquette kreeg de hele zaal op haar hand. Meryl Streep viel zowat van haar stoel bij het luid aanmoedigen en oogde naastgezeten  J.Lo stak haar support niet onder stoelen en banken.

Nadat Jennifer Lawrence enige tijd terug in een gelekte e-mail tijdens de Sonyhack bekend liet worden dat zij vele malen minder verdient dan haar mannelijke collega’s is dit een hot issue in Hollywood.

CEO Amy Pascal legde de bal toen echter bij Lawrence zelf. “Vrouwen zouden niet voor minder mogen werken, ze zouden moeten weten wat ze waard zijn”, klonk het toen.

Arquette stond na de Oscars de pers nog te woord en maakte duidelijk dat ze dat onzin vindt. “Ik denk dat er duidelijke wetten moeten komen. We moeten een wetswijziging doorvoeren om dit voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.”

Lees ook:Als vrouwen hun benen niet scheren, krijgen ze dan ook 20% meer loon?
Lees ook:Charlize Theron wil zelfde salaris als mannelijke tegenspeler
Lees ook:Salaris Amanda Seyfried bedroeg 10% van dat van haar mannelijke tegenspeler
Lees ook:Emma Watson aan de slag voor UN Women
Lees ook:Tunesië is eerste Arabisch land dat vrouwen in grondwet opneemt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>