‘Fifty Shades Of Grey-film is niet vrouwonvriendelijk’

FiftyShadesEen heet hangijzer in de feministische wereld: het succes van de SM-triologie ‘Fifty Shades of Grey’.

Aan de ene kant is het het succes van 1 vrouw die dacht gewoon een verhaaltje te gaan schrijven en is het geschreven vanuit de seksualiteit van de vouw.

Maar aan de andere kant botst het toch een beetje dat de man in het verhaal dominant is en is er de vrees dat sommigen seksuele fantasie en werkelijkheid niet goed kunnen scheiden.

Nergens voor nodig die vrees, zegt ‘Mr Grey’ uit de speelfilnversie. Hij preekt uiteraard voor eigen parochie door de film niet vrouwonvriendelijk te noemen…

Jamie Dornan denkt dat in het echte leven juist meer mannen onderdanig zijn, zegt hij in een interview met de Britse ELLE.

“Ik snap wel waarom mensen zeggen dat het vastbinden en spanken van vrouwen vrouwonvriendelijk is, maar eigenlijk zijn er meer mannen dan vrouwen onderdanig.”

Dornan benadrukt ook dat de film vooral liefde gaat. “Het liefdesverhaal is veel belangrijker dan het bondage-aspect. Het kan niet alleen maar gaan over wat er binnen die BDSM-kamer gebeurt, dat is niet waar een film om draait. Er zit veel meer achter.”

‘Fifty Shades of Grey’ draait vanaf 15 februari 2015 in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Franse regisseur: ‘Vrouwen spelen graag de hoer’
Lees ook:Vrouwenbewegingen VS vinden ‘Vijftig tinten’ gruwelijk
Lees ook:E.L. ‘Vijftig tinten grijs’ James was afgelopen jaar bestverdienende auteur op aarde
Lees ook:Vijftig tinten grijs zet aan tot vijftig tinten blauw
Lees ook:Berlinale: sterke vrouwen en traditionele volkeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>