IDFA: ‘Light Fly, Fly High’ wint Oxfam Global Justice Award

Susann Østigaard en Beathe HofsethSusann Østigaard en Beathe Hofseth, regisseurs van de documentaire Light Fly, Fly High, hebben vandaag tijdens het IDFA de Oxfam Global Justice Award gewonnen.

‘We zijn heel benieuwd naar de impact van onze film.

‘Light Fly, Fly high’ is het verhaal van de Indiase Thulasi, geboren als Dalit, een kasteloze. Haar jeugd stond in het teken van overleven en als jongvolwassene is Thulasi vastbesloten zich naar een beter bestaan te vechten. Letterlijk.

Via een overheidsprogramma dat getalenteerde jonge sporters een kans biedt op een baan, probeert ze zich naar de top te boksen. In de documentaire wordt de dappere Thulasi gevolgd gedurende een cruciale periode: haar strijd in de ring en daarbuiten.

Met de Oxfam Global Justice Award worden de inspanningen van filmmakers die echte verhalen vertellen beloond over echte mensen die daadwerkelijk veranderingen veroorzaken.

Het publiek heeft op het stemformulier de volgende vraag beantwoord: Hoeveel invloed denk je dat deze documentaire heeft in de strijd voor een rechtvaardige wereld zonder armoede?

Het doel van de Oxfam Global Justice Award is aandacht te vestigen op zaken van wereldbelang, zoals economische en sociale duurzaamheid, eerlijke handel, zelfredzaamheid, klimaatverandering en armoedebestrijding.

Light Fly, Fly High – Trailer from Beathe Hofseth on Vimeo.

Lees ook:Longarts Wanda de Kanter wint Vrouw in de Media Award
Lees ook:Docu ‘Houdt God van Vrouwen’ wint NL-Award
Lees ook:Diane von Furstenberg deelt prijzen uit aan 5 powervrouwen
Lees ook:Laura Jansen op tournee met DJ Armin van Buuren én met Oxfam/Novib
Lees ook:‘Fed Up’: filmmaaksters gaan de strijd aan met de Amerikaanse voedselindustrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>