Donna Tartt verkoopt filmrechten ‘Het Puttertje’

public-donna-tartt-jpg_2Auteur Donna Tartt heeft toch besloten de filmrechten van haar laatste boek ‘Het Puttertje’, waarvoor zij dit jaar de Pulitzerprijs ontving, te verkopen aan filmmaatschappij Warner Bros.

Tartt staat bekend als een perfectioniste en twijfelde of het verfilmd zou moeten worden. De Amerikaanse werkt gemiddeld 10 jaar aan een boek, die tot nu toe ook allemaal succesvol zijn………..

Het meer dan 900 pagina’s tellende ‘Het Puttertje’ gaat over de Amerikaan Theo Decker (27) die ernstig ziek in een Amsterdams hotel ligt. Hij denkt aan zijn bezoek 14 jaar terug met zijn moeder, kunsthistorica, aan de expositie ‘Noordelijke meesterwerken uit de Gouden Eeuw’ in een New Yorks museum. Ze laat zien wat zij het hoogtepunt vindt: het schilderij ‘Het Puttertje’ van Carel Fabritius.

Dan vindt een aanslag plaats, Theo raakt gewond, zijn moeder komt om. Een zwaargewonde vraagt hem ‘Het puttertje’ in zijn tas te doen, ter bescherming. Theo komt in huis bij de rijke ouders van een klasgenoot, tot hij moet wonen bij zijn vader en diens vriendin in Las Vegas. Daar leert hij op school Boris kennen, die weer opduikt als Theo na de dood van zijn vader teruggaat naar New York.

Warner Bros was al weken bezig de filmrechten van Donna Tartt te verwerven. Hoeveel geld de filmmaatschappij betaalt is niet bekendgemaakt. De filmrechten van Tartts debuutroman ‘De Verborgen Geschiedenis’ uit 1992 werden wel verkocht, maar een film werd nog nooit gemaakt.

In 2002 verscheen ‘De Kleine Vriend’, die ook al handelt over een moord uit het verleden. Ditmaal het jongere broertje van de 12-jarige hoofdpersoon.

Lees ook:Nieuwste Donna Tartt verschijnt eerst in het Nederlands
Lees ook:Pulitzer Prijs voor Donna Tartt’s ‘Het Puttertje’
Lees ook:Donna Tartt’s laatste boek ‘Het puttertje’ wordt speelfilm
Lees ook:‘Het puttertje’ van Donna Tartt beleeft haar wereldpremière in Nederland
Lees ook:J.K. Rowling schrijft aan filmserie in Harry Potter-stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>