HRC: de opzienbarende comeback van Hillary Clinton, vandaag in het Nederlands

HRCHillaryNederlandsWordt Hillary Clinton verkozen tot de eerste vrouwelijke president van de USA?

Dat is de vraag die op ieders lippen brandt.

Zijzelf heeft dit weekend aangekondigd er nog steeds over te denken.

Na haar nederlaag bij de presidentsverkiezingen van 2008, waarin Barack Obama glorieus won, is Hillary Clinton sterker teruggekomen dan ooit.

Het boekwerk HRC (Hillary Rodham Clinton) portretteert indringend en kritisch haar periode als minister van Buitenlandse Zaken.

Na een hevige strijd tegen Obama om het presidentschap, besloot ze met hem samenwerken aan het herstel van het land. Dat lukte goed, maar alleen door intelligent te laveren tussen de valkuilen die voor haar werden gegraven door haar politieke tegenstanders.

Hillary Clinton vindt zichzelf opnieuw uit en komt ijzersterk terug.Tijdens haar ministerschap reist ze de hele wereld over, spreekt met wereldleiders en drukt haar stempel op de buitenlandse politiek.

Van meet af aan heeft Hillary Clinton  een grondig begrip van de machtsinstrumenten binnen de Amerikaanse overheid en in de internationale politiek laten zien. Als gevolg daarvan is ze een steeds invloedrijker stem geworden binnen het kabinet van Obama, en is ze opgeklommen van rivaal voor het presidentschap tot gewaardeerd adviseur en uitvoerder van de wil van de president.

Sommige van haar initiatieven zijn nog bezig wortel te schieten, en het zou kunnen dat ze gedwongen zal zijn toe te kijken hoe anderen met de eer gaan strijken wanneer ze tot bloei komen.

HRC is gebaseerd op meer dan 200 interviews van haar politieke comeback en de race om het presidentschap.

8 november 2016 weten we meer.

Jonathan Allen is een politiek journalist met een lange staat van dienst. De komende tijd zal hij voor Bloomberg News de presidentscampagne verslaan. Hij woont met zijn vrouw en kinderen op Capitol Hill.

Amie Parnes is politiek verslaggeefster. Al jaren volgt ze nauwgezet de regering-Obama. Ze wordt vaak gevraagd als commentator in uitzendingen over politiek, o.a. voor MSNBC, CNN en FOX News.

De Nederlandse vertaling van HRC ligt vanaf vandaag, 3 juli 2014, in de winkel.

‘HRC, De opzienbarende comeback van Hillary Clinton’, Jonathan Allen & Amie Parnes, €22,50

Lees ook:Hillary Clinton: ‘We waren compleet blut toen we Het Witte Huis verlieten’
Lees ook:Hillary Clinton overweegt ‘het’
Lees ook:Hillary Rodham Clinton komt naar je toe deze zomer (voor 2 ton dan)
Lees ook:Hillary Clinton is de meest bewonderde vrouw van de Amerikanen
Lees ook:Hillary Clinton neemt in autobio afstand van Barack Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>