JK Rowling’s boek stijgt van 4159 naar 1 op de bestsellerlijst, nu zij ontmaskerd is als de auteur

OpzijCardJKRowlingVorige week werd topseller-schrijfster J.K. Rowling ontmaskerd. Zij bleek ook auteur Robert Gailbraith van ‘The Cuckoo’s Calling’ te zijn.

Recencenten dachten dat Robert Gailbraith een voormalig militair was, maar een expert ontmaskerde de wereldberoemde Harry Potter-schrijfster……….

Professor Peter Millican van de Universiteit van Oxford werd door de Sunday Times ingeschakeld. Hij gebruikt speciale taalsoftware om boeken te vergelijken en ja het bleek bingo bij ‘The Cuckoo’s Calling’

Hij analyseerde woord- en zinslengte, interpunctie en woordgebruik. Met name veel voorkomende woorden als the, to of in zijn daarbij heel belangrijk, omdat die onbewust worden gebruikt.

Joanne Rowling baalde aanvankelijk dat ze was ontmaskerd. Maar nadat bekend werd dat zij de auteur schoot haar boek van de 4159e plek naar de eerste plaats in de bestsellerlijsten.

Op haar site plaatste Rowling een verklaring: “Ik had het wat langer geheim willen houden. Het was heerlijk om een boek te publiceren zonder gehype of te hoge verwachtingen.”

Lees ook:J.K. Rowling schreef detective onder andere naam en genoot stiekem van het succes
Lees ook:J.K. Rowling ontvangt ereprijs voor haar literaire bijdrage aan de wereld
Lees ook:J.K. Rowling houdt dodenherdenking voor Slag om Zweinstein
Lees ook:De nieuwe Iron Man is een vrouw
Lees ook:J.K. Rowling schrijft aan filmserie in Harry Potter-stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>