Het leven van Amanda Knox is al 6 jaar een thriller

AmandaKnoxAmanda Knox. Gaat er reeds een belletje rinkelen? Het is de Amerikaanse vrouw die 6 jaar gelden beschuldigd werd van een vreemde seksmoord op haar kamergenote Meredith Kercher tijdens hun verblijf in Italië.

In 2011 werd ze van diezelfde misdaad weer vrijgesproken. Inmiddels is ze 25 jaar en heeft het leed van de afgelopen jaren van zich afgepend…….

Ter gelegenheid van de publicatie van haar boek over de zaak gaf ze gisteren een eenmalig interview aan de Amerikaanse tv-zender ABC.

Tegen interviewster Diane Sawyervertelt Amanda Knox dat de gebeurtenissen, als gevolg waarvan ze 4 van de eerst geëiste 26 jaar jaar heeft vastgezeten, een ‘surrealistisch’ karakter hadden.

Volgens het Italiaanse OM hadden Knox en haar toenmalige vriendje Raffaele Sollecito het kamergenootje met talloze messteken omgebracht tijdens een uit de hand gelopen feestje waarbij drugs waren gebruikt. Een derde betrokkene, een man uit Ivoorkust, zit vanwege de moord een gevangenisstraf uit van 16 jaar.

De zaak van zowel Knox als haar toenmalige vriend zal nu weer door de rechter worden behandeld.

Knox beschrijft haar kant van de zaak in het dinsdag verschenen boek Waiting to Be Heard (‘Wachten om te worden gehoord’). Op tv zegt ze: ‘Voor iedereen stond vast dat ik een moordenaar was, of dat nu waar was of niet. Ik moest leven met het idee dat mijn leven voortaan zo zou zijn.’

Over de moord op haar huisgenote zegt ze: ‘Ik was met stomheid geslagen door haar dood, totaal van de wereld omdat het oneerlijk was. Ze was mijn vriendin en ik ben een vriendin kwijtgeraakt.’

Amanda Knox hoopt dat Kerchers nabestaanden haar ooit toestemming zullen verlenen om haar graf te zullen bezoeken. De familie Kercher heeft altijd gezegd te geloven in haar betrokkenheid bij de moord op Meredith. Haar zus gaf dinsdag een verklaring uit waarin staat dat de familie niet van plan is kennis te nemen van Knox’ boek. ‘Meredith is het slachtoffer, en wij wachten tot we worden gehoord’, aldus Stephanie Kercher.

Na haar terugkeer in de VS schuwde Knox de aandacht van het publiek. Ze woont in Seattle, waar ze ook vandaan komt, en studeert aan de University of Washington.

Lees ook:Oorlogsheldin Atie Visser bekende alsnog moord uit 1946
Lees ook:Amanda Palmer geeft Daily Mail lik op stuk omdat die zo nodig haar tepel moesten tonen
Lees ook:Amanda Trusty danst bevrijdende ode aan het vrouwenlichaam
Lees ook:Vrouwen hebben een neus voor E-commerce
Lees ook:Film over moord op Indira Gandhi verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>