Vera Mann wordt Barbra Streisand met YENTL

VeraMannVera Mann valt de eer te beurt de hoofdrol te mogen gaan spelen in de musical Yentl, wereldberoemd geworden door de filmversie met Barbra Streisand.

De ‘one woman musical’ beleeft zijn wereldpremière in de Haarlemse Stadsschouwburg.

Dat maakte producent Blue Sky Theaterproducties bekend……..

De eerste voorstelling is op 10 oktober, het stuk zal daarna in 60 andere Nederlandse theaters te zien zijn. Voor Vera Mann is dit haar tweede solovoorstelling. Ze ziet Barbara Streisand als een belangrijke inspiratie.

“Heel bijzonder dat ik in mijn 50-jarige kroonjaar één van haar beroemdste rollen mag vertolken. Het lijkt erop dat de cirkel rond is”, licht een blije Vera Mann toe.

De voorstelling vertelt het verhaal over de jonge Joodse vrouw Yentl die na de dood van haar vader wil gaan studeren aan een school waar joodse priesters worden opgeleid. Omdat dit als vrouw niet is toegestaan, vermomt zij zich als man.

Barbra Steisand herself geeft voor het eerst van haar leven op 1 juni een concert in Ziggo Dome, waarvoor (sorry voor u) de kaarten binnen een kwartier waren uitverkocht. Hier is ze met het wonderschone ‘Papa, can’t you hear me?’

Lees ook:Barbra Streisand stak persoonlijk stokje voor musical YENTL met Vera Mann
Lees ook:Barbra Streisand voor het eerst op Nederlands podium
Lees ook:Barbra Streisand ontvangt eredoctoraat aan universiteit Jeruzalem
Lees ook:Barbra Streisand schrijft haar eigen memories
Lees ook:Kaarten voor concert Barbra Streisand in Amsterdam binnen kwartier uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>