5 topwetenschapsters ontvangen L’Oréal-Unesco Award

5 vrouwelijke wetenschappers krijgen vandaag van de L’Oréal -UNESCO For Women in Science Awards.

Ook worden er 15 beurzen uitgedeeld aan veelbelovende jonge wetenschapsters.

Deze editie van de L’Oréal-UNESCO For Women In Science Award ceremonie zal vanavond 18 maart 2015 worden gehouden in de Sorbonne Parijs.

Vanochtend werden de winnende wetenschapsters bekend gemaakt, meldt OPZIJ.

Rajaâ Cherkaoui el Moursli (Marokko) wil het niveau van wetenschappelijk onderzoek in haar land verhogen en verbeterde de gezondheidszorg door het eerste Masterdiploma in medische natuurkunde te ontwikkelen. Ze leverde een belangrijke bijdrage aan de ontdekking van het Higgs-deeltje.

Yi Xie (China) pakt milieuproblemen aan met intelligente oplossingen. Ze droeg bij aan het creëren van nieuwe Nanomaterialen om hitte en zonlicht in elektriciteit om te zetten.

Dame Carol Robinson (Verenigd Koninkrijk) heeft invloed op medisch onderzoek met haar methode om het functioneren van eiwitten te bestuderen.

Thaisa Storchi Bergmann (Brazilië) bracht nieuwe inzichten in één van de meest raadselachtige verschijnselen van het heelal: supermassieve zwarte gaten.

Molly S. Shoichet (Canada) ontwikkelde onder andere nieuwe materialen die beschadigd zenuwweefsel vernieuwen en neemt deel aan speciale atletische evenementen voor mensen met ruggenmergverwondingen.

Lees ook:Twee Nederlandse wetenschapsters ontvangen L’OREAL/UNESCO-beurs
Lees ook:De mooiste vrouwen(stemmen) uit Brazilië
Lees ook:Simone v/d Burg & Maryam Kavousi winnen UNECO Science Award
Lees ook:Kinderarts Carole Lasham en de uitknop van huilbaby’s
Lees ook:L’Oreal-UNESCO voor wetenschapsvrouwen viert feest in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>