Heleen Mees: ‘Nederlanders zijn botter dan Amerikanen’

Nederlanders reageren veel harder en directer dan Amerikanen op econome Heleen Mees, die door Willem Buiter nog steeds wordt beschuldigd van stalking en intimidatie.

Volgens haar is er een groot verschil in de manier waarop wordt omgegaan met de beschuldigingen aan haar adres……..

“Amerikanen zullen je er niet snel over aanspreken. Die zijn heel erg discreet. Ik kan wel merken dat de ontvangst in Nederland heel anders is. Nederlanders zijn natuurlijk iets botter en wat minder discreet. Dat valt me wel op.”

Dat vertelde Heleen Mees vandaag in een uitgebreid interview op BNR.

Het klopt wat Heleen zegt. De Verenigde Staten vormen duidelijk een nieuw land van immigranten. Nog steeds. Men vindt het er geen probleem als je zo nou en dan eens op je muil gaat of failliet wordt verklaard. Omvallen en weer overeind krabbelen wordt er meer gewaardeerd dan hier in het oude land, waar men als iemand ‘gevallen’ is (wat bij Mees nog steeds aangetoond moet worden) het liefst nog een schop na geeft.

Veel wilde Mees dan ook niet kwijt over de kwestie die nogal persoonlijk ligt. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Dat geldt waarschijnlijk ook voor haar ex-minnaar, inmiddels opponent Willem Buiter.

Margriet van de Linden, oud-hoofdredacteur van OPZIJ, adviseerde Mees eerder op de dag op BNR geen boek te schrijven. Dat idee zit dan ook niet in haar hoofd. “Helemaal niet. Het is een privékwestie.”

Na de kredietbubbel en huizenmarktbubbel moeten we nu oppassen voor de aandelenmarktbubbel, meldt de econome.

“Het probleem is dat we zien dat de bankensector in de VS ruim 5 jaar na de financiële crisis alweer behoorlijk op orde is gebracht, maar dat het met de economische groei helemaal niet wil vlotten.”

Lees ook:Heleen Mees: ‘Buiter moet even Apeldoorn bellen’
Lees ook:Uitspraak in rechtzaak Heleen Mees uitgesteld
Lees ook:Heleen Mees doet volgende week TEDx-lezing over ‘rise and fall’
Lees ook:QUOTE voor vrouwen met ballen overhandigd aan Jet Bussemaker
Lees ook:Speelfilm over Heleen Mees in de maak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>