Vrouwelijke CEO’s die vrouwen aannemen worden als egoïstisch gezien

Wetenschappelijk is bewezen dat een bedrijf met een ‘gemengd team’ ook aan de top, betere prestaties levert.

Google CEO John Gerosa hield hier hoogstpersoonlijk gisteren nog een pleidooi voor en vond het onacceptabel dat slechts 1 op de 5 managers in zijn bedrijf vrouw is.

Nu zou je dus denken dat je goede sier maakt door vrouwen te benoemen ook goede plekken in een organisatie.

Niet dussss…..

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Colorado, wat nog gepubliceerd moet worden, maar waar The Wall Street Journal een voorschotje op neemt.

Researchers namen 362 CEO’s, vice-presidenten en directeuren uit verschillende sectoren onder de loep en ontdekten dat naarmate topmanagers zich meer inzetten voor een diversiteitsbeleid, ze over het algemeen als minder competent werden beoordeeld.

Dit bleek met name op te gaan voor vrouwen en ‘niet-witte’ topmanagers. Want witte mannen werden wel ietsje beter beoordeeld wanneer ze oog toonden voor diversiteit.

Er werd ook een experiment gedaan, waarin acteurs deden alsof ze CEO’s waren die een toespraak hielden met een pleidooi om iemand aan te nemen die op hen zelf lijkt, of juist niet.

Toen de vrouwelijke acteurs een pleidooi hielden om vrouwen aan te nemen, werden ze beoordeeld als ‘koud’ en toen de ‘niet-witte’ acteurs een pleidooi hielden voor meer diversiteitsbeleid werden ze beoordeeld als ‘minder competent’.

Hoofdonderzoeker David Hekman: “Mensen worden als egoïstisch gezien wanneer ze pleiten voor iemand die op hen lijkt, behalve als ze zelf ‘witte man’ zijn.

Lees ook:Vrouwen in Amerika in het wit naar de stembus
Lees ook:Vrouwelijke managers zorgen voor meer …… vrouwelijke managers
Lees ook:Vrouwen worden betere sprekers met een foto van hun rolmodel voor zich
Lees ook:Menstruatieverlof: goed idee of naar de prullenbak?
Lees ook:‘Leun op mij’ steunt onderneemsters met borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>