Beyoncé als casus voor universitaire studie

De Rutgers-universiteit in New Jersey gebruikt de carrière van Beyoncé als casus om o.a. seksuele geaardheid en feminisme in de Verenigde Staten te onderzoeken.

Kevin Allred geeft de cursus, genaamd Politicizing Beyoncé……..

Hij wil bekijken hoe ver de invloed van Beyoncé reikt. Ze is niet alleen zangeres maar ook modeontwerpster, vrouw van Jay-Z en de ‘beroemdste moeder ter wereld’. ”

Dit is geen cursus over de politieke betrokkenheid van Beyoncé of hoe vaak ze heeft gezongen tijdens het weekeinde van de inauguratie van president Obama”, zei Allred in een verklaring. Wel wil hij in lessen kijken naar video’s en songteksten van Beyoncé en legt hij deze naast teksten van zwarte feministen.

Volgens Allred is Beyoncé iemand die grenzen verlegt. “Terwijl andere artiesten zich alleen bezighouden met uitbrengen van muziek, heeft zij een groter verhaal rond zichzelf gecreëerd.”

Een van de onderwerpen die worden behandeld, is de invloed van de vaak sexy geklede Beyoncé op het beeld dat van haar bestaat.

Lees ook:Versie Serena Williams van Beyoncé’s 7/11 is een Grand Slam
Lees ook:Beyoncé vandaag in het Anne Frank Huis
Lees ook:Beyoncé: ‘Ik heb mezelf altijd als feminist beschouwd’
Lees ook:Kunstenares filmt eigen verkrachtingsscene
Lees ook:Beyoncé vindt gelijkheid mannen en vrouwen nog ver te zoeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>