8x voor Nobelprijs genomineerde Dawn Engle spreekt op TEDx Maastricht

dawn engleWij van powervrouwen.blog zijn grote fans van TEDx Talks. Conferenties waar mensen een lezing kunnen houden over iets waar ze (ervarings-)deskundig in zijn, in het Engels met de duur van 18 minuten.

De TEDx-lezingen gaan daarna allemaal het internet op, zodat de ideeën zich over de hele wereld kunnen verspreiden.

De organisatie van TEDxMaastricht, die in september voor de derde keer wordt gehouden in de stad, heeft de eerste officiële sprekers bekend gemaakt.

Het gaat om Dawn Engle, medeoprichter en directeur van ‘The PeaceJam Foundation’, een organisatie die jongeren verbindt met Nobelprijswinnaars, onder wie de 14e Dalai Lama en aartsbisschop Desmond Tutu. Zij is maar liefst 8x genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede……

Voorts Graeme Maxton, bestsellerauteur en lid van het Internationale Centrum van de Club van Rome, biomedisch ingenieur Geoff Fernie (hij ontwierp diverse revolutionaire revalidatietechnieken) en Marian Peters (deskundige op het gebied van insecten als duurzaam voedsel).

De derde editie van TEDxMaastricht vindt plaats op woensdag 4 september in het Theater aan het Vrijthof. Het thema ‘9 Billion and you’ haakt in op een wereldwijd vraagstuk: hoe kunnen wij een duurzame wereld creëren voor 9 miljard mensen, de verwachte wereldbevolking over 30 jaar?

Lees ook:Marathon van GAZA gaat niet door, omdat vrouwen niet mee mogen lopen
Lees ook:De (ver)eeuwig(d)e schoonheid van het vrouwelijk naakt
Lees ook:Vrouwen verboden bij oranje voetbalfeest op Nederlandse biblebelt
Lees ook:Vrouwelijke technisch ingenieurs laten zich inspireren door de film ‘Foxfire’
Lees ook:Hoeden-parade bij Ascot paardenraces: wow!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>