Bewezen: vrouwen werken harder dan mannen

In de week waarin ook de EU extra aandacht vraagt voor de loonkloof tussen mannen en vrouwen ~die laatsten werken 59 dagen per jaar gratis~ komt er ook een uitslag van onderzoek dat vrouwen harder weken dan hun mannelijke collega’s.

Voorts werken vrouwen langer en zijn ze minder snel afgeleid……..

Zo blijkt uit een studie uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau ‘Ponemon Institute’.

Onderzoekers maten de werkprestaties van 274 werknemers via 3M privacyfilters, een technologie waarbij niemand anders dan de computergebruiker op het scherm kan kijken als hij of zij er recht voor zit.

Ze werkten in verschillende sectoren waaronder de financiële- en energiesector, de verkoop, het onderwijs en de gezondheiszorg.

Tijdens een experiment van 10 minuten met de privacyfilters, werkten vrouwen 4,9 minuten, terwijl mannen 4,3 minuten bij de les bleven.

Maar ook zonder privacyfilter was de werkprestatie van de vrouwen beduidend beter. Ze werkten dan nog steeds 2,5 minuten terwijl mannen aan de 2,1 minuut kwamen.

En er is nog meer: vrouwen werken niet alleen langer, maar doen dit ook harder dan hun mannelijke collega’s. Wanneer de proefpersonen immers de mogelijkheid kregen om tijdens de pauze van het experiment hun bureau te verlaten, deed 38% van de vrouwen dit terwijl van de mannen meer dan de helft hun werkactiviteiten staakten.

Afleiding
Dit onderzoek mag dan wel in het voordel van vrouwen pleiten, we dienen toch even op te merken dat dames deels verantwoordelijk zijn voor de slechtere werkprestaties van hun mannelijke collega’s. Zo merkten de studieverantwoordelijken op dat de productiviteit van mannen op de werkvloer nog meer achteruitging zodra er vrouwen in de buurt waren.

Indien de onderzoeker en testpersonen beide mannen waren, werkten ze gemiddeld 3,6 minuten. Bij twee vrouwen steeg dit tot 4 minuten. Zodra een mannelijke werknemer gelinkt werd aan een vrouwelijke onderzoekster daalde de gepresteerde werktijd tot 2,8 minuten.

Lees ook:Mannen spelen nog steeds liever baasje dan vrouwen
Lees ook:Hoger opgeleide vrouwen vormen ‘de nieuwe arbeidersklasse’
Lees ook:Servische wil zich ombouwen tot man, omdat ze dan langer werken kan
Lees ook:Ondernemend en vrij: vrouwen houden van het freelance-bestaan
Lees ook:Vrouwen in de buurt zorgen ervoor dat mannen veiliger beleggen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>