Feministische jihadistes staan op tegen de mannen

Een groep van zo’n 45 vrouwelijke islamitische extremisten hebben opvattingen waar hun mannelijke ‘collega’s’ niet blij mee zullen zijn.

“De rol van een vrouw is zeker niet onbelangrijker dan die van een man..”

Aldus de vrouwen in een filmpje, dat in bezit is van The Independent, maar wat zij niet publiceren om moverende redenen.

De strijdlustige vrouwen zijn in de video wel in volledig lichaamsbedekkende kleding gestoken. Ze lopen met geheven AK-47′s rond en roepen ‘Allah is groot’.

Een vrouw vertelt dat zij hun land en de inwoners willen verdedigen. “We zijn getraind in het schieten en in het onderhouden van wapens en we kennen de Sharia.”

Ze zouden zich in een noordelijk deel van Syrië bevinden, dat niet in handen is van IS. Er zijn geen vlaggen of andere verwijzingen naar IS te zien, aldus The Independent.

“Ze hebben het over het implementeren van de woorden van Allah, maar het is onduidelijk wat precies hun motieven zijn”, aldus Charlie Winter van de Britse antiradicaliseringsdenktank Quilliam, die het filmpje wel gezien heeft.

Zij denkt ook niet dat de groep vrouwen iets met IS te maken heeft. Die heeft namelijk een heel ander standpunt over de rol van de vrouw: zij moeten namelijk zuiver zorgen en baren.

“Deze video toont aan hoe de vrouwen zich positioneren als gevechtseenheid en ook dat ze hun ondersteunende vrouwenrol verwerpen”, besluit Winter.

Lees ook:Hoe het is om ‘s nachts een vrouw te zijn….
Lees ook:4 vrouwen tot hun ‘perfecte zelf’ gephotoshopt en ze vinden het niks
Lees ook:Halina Reijn is blij met de nieuwe powervrouwen op TV
Lees ook:Beelden van mensonterende slavinnenhandel door ISIS
Lees ook:Opnieuw meisjes en vrouwen uit klauwen Boko Haram bevrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>