Hoe ziet een mannelijke feminist eruit? Denk BONO!

De Amerikaanse editie van magazine GLAMOUR heeft voor het eerst een man opgenomen in hun jaarlijkse ‘Women of the Year’-lijst: namelijk U2-zanger Bono. Het tijdschrift eert sinds 1980 vrouwen die iets hebben betekend voor de gendergelijkheid. Dit jaar zijn dat onder anderen zangeres Gwen Stefani, atlete Simone Biles en model Ashley Graham.

Bono krijgt de prijs vanwege zijn strijd voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Zo hield hij recent de campagne genaamd ‘Poverty is Sexist’, waarmee hij aandacht vroeg voor de armste vrouwen ter wereld.

De zanger zegt tegenover Glamour dankbaar te zij voor de prijs. Hij grijpt de gelegenheid aan om zijn middie nogmaals uit te dragen. “We kunnen veel meer doen dan we denken. Leiders zijn verantwoordelijk voor ons allemaal. Maar als ze vrouwen en meisjes niet steunen, stem dan op iemand anders”, aldus Bono. “Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het echt gebeurt.”

Alle winnaars staan in de december-uitgave van Glamour. Ook worden ze op 14 november verwacht tijdens een feestelijke ceremonie in Los Angeles.

Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:Discussie over meisjesbesnijdenissen in Somalië komt langzaam op gang
Lees ook:Vrouwen met levenservaring geven advies aan hun jongere zelf
Lees ook:Malala (16) krijgt Internationale Vredesprijs van KidsRights
Lees ook:Barbiepoppen houden meiden weg bij bêta-studies en bouwkunde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>