Vrouwen worden niet voorgetrokken in Harderwijk

De VVD deed onlangs beklag over het voorkeursbeleid ten opzichte van vrouwen in de gemeente Harderwijk.

Als voorbeelden werden de vrouwenparkeerplaatsen in garage De Houtwal en het vrouwenzwemmen in zwembad de Sypel aangevoerd.

Dat meldt vandaag De Stentor.

Het college van B&W spreekt dat tegen. “Wij hebben de visie dat in principe ieder mens in onze samenleving gelijkwaardig is en als zodanig ook behandeld moet worden. Het college kent om deze reden dan ook geen specifiek voorkeursbeleid.”

De vrouwenparkeerplaatsen in de Houtwalgarage, die overigens ook door mannen mogen worden gebruikt, beschouwt het college als een stukje extra service.

Uit onderzoek zou namelijk zijn gebleken dat met name vrouwen zich vaker minder veilig voelen in parkeergarages en hun voertuig om die reden bij voorkeur in het zicht van de beheerder stallen. Dat is de reden dat in de Houtwalgarage ruimte is gemaakt voor vrouwenparkeerplaatsen. Echter, omdat deze dus ook door mannen gebruikt mogen worden, is volgens het college geen sprake van een voorkeursbeleid.

Over het vrouwenzwemmen in de Sypel zegt het college het volgende: het verzoek voor een speciaal zwemmoment voor vrouwen is ingebracht door Stichting Welzijn Ouderen (SWO) en ZorgDat. Daar lagen verschillende motieven aan ten grondslag. Welke dat precies zijn, daarover laat het college zich niet uit in de beantwoording. Het verzoek is in elk geval neergelegd bij het bestuur van de Sypel en dat heeft daarop besloten een wekelijks zwemmoment voor vrouwen in het leven te roepen.

Daar liggen overigens ook bedrijfseconomische redenen aan ten grondslag, schrijven B&W. Het vrouwenzwemmen kan namelijk rekenen op zo’n 140 tot 160 bezoeksters, terwijl op dat tijdstip (de dinsdagavond) anders slechts een handvol zwemmers is te vinden in de Sypel.

Foto bovenaan: Marco van den Berg

Lees ook:Christelijke crèche mag niet kerkelijke groepsleidster ontslaan
Lees ook:Letselschade moet voor vrouwen net zo beoordeeld worden als voor mannen
Lees ook:Alphen aan de Rijn krijgt geen vrouwelijke wethouder
Lees ook:Vrouwen-parkeerplaats is discriminatie zegt de rechter
Lees ook:TIME magazine: het woord ‘feminist’ kan geschrapt worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>