Verkrachte Ierse die abortus wilde, heeft verplichte keizersnede ondergaan

Het katholieke Ierland ligt ondanks een nieuwe wet, nog steeds dwars waar het gaat om abortus.

Een jonge vrouw die van Ierse artsen geen abortus mocht plegen, ondanks dat ze zei dat ze zelfmoord wilde plegen en in hongerstaking ging, is na een zwangerschap van 25 weken onder dwang door middel van een keizersnede bevallen.

De baby wordt door de autoriteiten opgevangen………

De BBC meldt dat de vrouw het slachtoffer was van een verkrachting en om een abortus vroeg toen ze 8 weken zwanger was. Als ze dit kind moest houden, zou ze zelfmoord plegen.

De vrouw werd onderzocht door 3 medische experts, waaronder 2 psychiaters, die bevestigden dat zelfmoord inderdaad een reëel risico was.

De 3e, een verloskundige, verklaarde echter dat de foetus levensvatbaar was en geboren moest worden.

Hierop weigerden artsen de abortus uit te voeren, ondanks een nieuwe wet waarin het streng katholieke Ierland toestaat een zwangerschap af te breken als het leven van de moeder in gevaar is.

De vrouw ging in hongerstaking, waarop de Ierse Gezondheidsdienst naar de rechter stapte en wist af te dwingen dat de vrouw onder dwang gevoed zou worden en een keizersnede zou ondergaan als ze 25 weken zwanger was. De baby zou dan levensvatbaar, al is er nog een groot risico dat het kind het niet haalt.

De wet werd op 1 januari dit jaar van kracht naar aanleiding van de dood van Savita Halappanavar. Deze jonge vrouw overleed in 2012 nadat haar zwangerschap misging. Ze hoopte verdere complicaties te kunnen voorkomen door een abortus, maar dat werd herhaaldelijk geweigerd omdat de foetus nog een hartslag had. Enkele dagen later overleed Halappanavar aan de gevolgen bloedvergiftiging en E-Coli.

Lees ook:Verkrachte 10(!)-jarige Paraguayaanse mag geen abortus
Lees ook:Abortus mag nu in Ierland, maar alleen als je suïcidaal bent
Lees ook:Eerste abortus in Ierland onder nieuwe wet
Lees ook:Instructiefilmpje: zo pleeg je zelf thuis een abortus!
Lees ook:Amerikaanse moet 20 jaar cel in vanwege doodgeboren baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>