De menstruatie is hot, ook dankzij de tampon van Heleen van Royen

Period.nlNederland is ten opzichte van het grootste deel van de wereld een vrij land, zeker op het gebied van seksualiteit.

Maar zaken waar elke vrouw mee te maken krijgt in haar leven ~menstruatie en menopauze~ zijn onderwerpen die als ‘niet sexy’ worden beschouwd.

Dus is de selfie op het toilet met bebloede tampon van Heleen van Royen op haar expositie in het Letterkundig Museum zeker taboedoorbrekend. En als het u niet bevalt, kijkt u gewoon de andere kant uit.

De tampon van Heleen gaat journaliste Paula Kragten (51) ook een tikkie ver, maar aandacht voor de maanstonde is haar uit het hart gegrepen…..

Deze week lanceert zij namelijk Period.nl , waarop alle wetenswaardigheden over menstruatie op een doordachte en speelse manier samen komen, schrijft ‘De Stentor’ vandaag.

“Er zijn veel wonderlijke gevallen zoals de vrouw die haar planten voedt met menstruatiebloed. En de kunstenares die de fotoserie ‘There Will Be Blood’ maakte van vrouwen die zijn doorgelekt. Maar veel plastischer mag het wat mij betreft niet worden.”

Kragten verzamelt al 30 jaar menstruatie-feiten, -fabels en -nieuws. Ze was zelf 12 toen het bij haar begon.

De ongemakken van de menstruatie staan buiten kijf. Kragten vatte niet voor niets een fascinatie op voor het onderwerp.

Een ‘klaagbank’ mag de site niet worden. “Als het onderwerp al op tafel komt, wordt er vaak zwaar en sikkeneurig over gedaan. Wij Nederlanders zijn puriteinser dan Amerika en andere Europese landen. Ik zoek naar humor. Period is ook entertainment. Ik ben geen medicus.”
TamponHeleen

Lees ook:Nederlands menstruatie-magazine gaat internationaal
Lees ook:De tampon-selfies vliegen om onze oren en dit is waarom…
Lees ook:Ook Barbie menstrueert nu
Lees ook:Vrouw neemt safe sex in eigen hand: de anti-hiv tampon
Lees ook:Rappen tegen Australische tampon-tax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>