Een plus-size Barbie is ook niet OK!

Dat de klassieke Barbie, ware zij een echt mens geweest, kreupel door het leven zou gaan met die extreme maten, deed veel vrouwen en met name moeders al vaak hopen op een pop van coulantere afmetingen.

En gezien het succes van plus-size modellen, zou het dan niet ook hoog tijd zijn voor een plus-size Barbie?

Die vraag stelde de website Plus-Size-Modeling.com zich onlangs op Facebook en deelde daarbij een foto van hoe deze molligere Barbie eruit zou kunnen zien……..

4167 commentaren later is de discussie nog altijd aan de gang.

Het beeld van de ‘mollige Barbie’ is oorspronkelijk afkomstig van een wedstrijd op de website worth1000.com, waar artiesten dagelijks kunnen deelnemen aan creatieve wedstrijden. Deze Barbie met overgewicht won in 2011 een wedstrijd waarbij deelnemers gevraagd werd slanke beroemdheden mollig te maken.

Meer dan 38.587 mensen vonden het Facebookbericht ondertussen al leuk, maar velen lieten ook het nodige commentaar achter. Zo hoeft het voor sommigen niet dat Barbie een dubbele kin heeft en brede heupen. Iemand liet weten dat niemand van nature dik is en dat ook dit de verkeerde indruk geeft aan meisjes. Een ander merkte op: “Ik vind dit verschrikkelijk. Barbie mag inderdaad een beetje ‘voller’ zijn, maar het is verkeerd obesitas te promoten. Een driedubbele kin? Ik ben zelf mollig, maar dit is belachelijk”.

De waarheid ligt in het midden en dat wordt in de VS waar vrouwen óf graatmager zijn óf obees, vaak even vergeten. 1 iemand merkt dit op:

“Ik wou dat er een normale Barbie was. Niet mager en niet zwaarlijvig, maar met normale maten.”

Die Barbie is er hoor. Kunstenares Nickolay Lamm creëerde een 3D-model van een normale Barbiepop met de verhoudingen van een doorsnee 19-jarige vrouw.

Lees ook:Barbie is lamlendig: acné, bulten, cellulitus, blauwe plekken
Lees ook:Curvy Kate doet vette parodie op Victoria’s Secret
Lees ook:Eindelijk ziet Barbie er normaal uit
Lees ook:5 plus-size models (nou ja plus?) veroveren modewereld
Lees ook:Computer-engineer Barbie beledigt echte ICT-vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>