Vandaag ‘gezinstop’ over combi werken / kinderen in Den Haag

Het moet voor vrouwen en mannen eenvoudiger worden om zorg voor kinderen of zieke familieleden te combineren met hun betaalde werk.

2 ministers, 2 staatssecretarissen en vertegenwoordigers van sociale partners en maatschappelijke organisaties praten hier vandaag over in Den Haag…….

De ‘gezinstop’ is georganiseerd door minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken op aandringen van het CDA. Die partij wees op een soortgelijke bijeenkomst die eerder in Duitsland werd gehouden.

Naast Asscher zijn minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aanwezig.

In de toekomst zijn door de vergrijzing meer mensen nodig op de arbeidsmarkt, verwacht het kabinet. Daarom is het belangrijk dat werknemers blijven werken en zelfs meer gaan werken.

De combinatie van werk en zorgtaken levert op dit moment vaak nog veel stress op, waardoor werknemers uitvallen of hun carrière wordt geschaad.

Volgens het CDA zet het kabinet de positie van jonge gezinnen nog verder onder druk, onder meer door te bezuinigen op de kinderopvang.

Lees ook:Pensioen-topvrouw Else Bos baalt van onduideljke regelgeving
Lees ook:Minister Asscher houdt Gezins Top over arbeid-/zorg-verdeling
Lees ook:Nederlandse mannen krijgen voortaan 5 dagen vaderschapsverlof
Lees ook:Mariëtte Hamer is nieuwe SER-voorzitster
Lees ook:NL bedrijven zetten zwangerschapsclausule in werkcontracten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>