Prinses Kate kan trots zijn op haar baby-buikje en fungeert als rolemodel

Het duurde echt maanden voordat je bij de hyperslanke prinses Kate een babybuikje kon ontwaren. De Britse boulevardpers ~en die is niet mis~ fotografeerde de hertogin van Cambridge vanuit alle standpunten en met allerlei lenzen.

Helaas voor hen: Kate kreeg pas de laatste maand een ‘belly’ en voor de rest bleef ze zo slank als een den.

Des te hysterischer vond ik de reacties op de foto’s van de pasbevallen moeder met haar kind in de armen. ‘Zit dat kind er nou nog in of is ie er uit?’

Zelfs dan durfden reaguurders te schrijven. Dat moeten mannen zijn geweest, want elke moeder weet dat het even duurt voordat de buik weer krimpt.

Het is heel simpel: het duurt minstens 2 weken voordat de baarmoeder weer de vorm aanneemt die ze voor de zwangerschap had. De buik blijft dus nog een tijdje bol, zoals duidelijk te zien is bij Kate.

Een baarmoeder waar nog nooit een kind in heeft gezeten is zo ter grootte van een mandarijntje. Tijdens de zwangerschap herbergt ze een baby van tussen de 2 en 4 kilo en een moederkoek. Mandarijn wordt grote watermeloen zogezegd. Na de bevalling krimpt de uterus weer tot de grootte van een (ietsjes groter) mandarijntje.

Nou dat is m.i. wel plastisch genoeg uitgelegd voor de meelezende heren.

Behalve de baarmoeder moeten de darmen, blaas, maag en andere organen in de buik zich weer aanpassen aan de nieuw verkregen ruimte. Alles gaat weer even in ‘normale’ positie liggen.

Zwangeren hebben voorts 40 tot 50% meer bloedvolume en ook dit is niet direct weg als het kind eruit is.

Sporten of diëten helpen niet om de baarmoederspier sneller te doen verkleinen. Borstvioeding geven wel. Dat is het allersnelste afvalrecept voor het hele zich ontzwangerende lichaam en is bovenal belangrijk voor het kind.

Kate zal over een maand of wat weer zo slank en strak zijn, dat menig vrouw die nu zeurt over haar buikje, dan weer jaloers is.

We schreven hier bij powervrouwen.blog reeds eerder over Jade Beall en haar ‘A Beautiful Body Project’, waarvoor ze inmiddels al meer dan 50 vrouwen heeft gefotografeerd die net moeder zijn geworden. Buiken met striemen, littekens van de keizersnede of overtollige huid zijn allemaal op de foto’s te zien.

“Het project is erop gericht om het begrip schoonheid opnieuw te definiëren en hulde te brengen aan niet-gephotoshopte lichamen”, aldus Jade.

Lees ook:Verkrachte 10(!)-jarige Paraguayaanse mag geen abortus
Lees ook:Promovenda Marion v/d Heuvel: alle zwangeren aan de mindfulness
Lees ook:Deze ‘blootfoto’s’ werden van Facebook en Instagram verbannen
Lees ook:Russische kunstenares bestrijdt depressie met vette katten-kunst
Lees ook:Hersendode Ierse wordt in leven gehouden vanwege haar zwangerschap

1 Reacties // Reageer

One thought on “Prinses Kate kan trots zijn op haar baby-buikje en fungeert als rolemodel

  1. Eltina

    Die buik van Kate na de bevalling was echt abnormaal. Alsof ze nog steeds 9 maanden zwanger was. Geeft allemaal niks. Trekt echt wel weer bij. Maar bij de meeste vrouwen, die gezond en sprotief zijn en die geen overgewicht hebben, is de zwangerschapsbuik na 1 dag verdwenen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>