Simone Filippini wordt CEO van hulporganisatie CORDAID

Vandaag is door de Raad van Toezicht tot nieuwe algemeen directeur van Cordaid benoemd: Simone Fillipini.

Zij heeft al een veelzijdige carriere achter zich bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, momenteel als consul-generaal in Miami……..

Simone Filippini (1959) studeerde Slavische Talen aan de Universiteit Utrecht.

Voor Buitenlandse Zaken vervulde ze verschillende functies, zowel op het ministerie in Den Haag als in het buitenland, waaronder het ambassadeurschap in Macedonie.

Met haar ervaring in de internationale wereld en haar focus op de maatschappelijke betekenis van ondernemerschap, waarbij bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld, politiek en diplomatie samenkomen, past ze goed in het profiel van Cordaid als sociale onderneming.

In 2000 bundelen Mensen in Nood, Memisa en Cebemo, hun krachten in Cordaid.

Simone Filippini: “Het is een eer om voor Cordaid aan de slag te mogen. Ik kijk erg uit naar het werken met de medewerkers en partners, zowel in Nederland als in de landen waar de organisatie actief is. Hun betrokkenheid, kennis en ervaring zijn immers bepalend voor de resultaten die Cordaid behaalt. Ik wil de nieuwe koers die onder leiding van mijn voorganger Rene Grotenhuis de afgelopen jaren is uitgezet, verder vorm en inhoud geven. Ik ben overtuigd van het belang en de waarde van het bouwen aan bloeiende gemeenschappen, in het bijzonder in landen waar de bestuurlijke structuren nog fragiel zijn en de rol van achtergestelde personen en groepen, onder wie vrouwen, moet worden versterkt.”

Voorzitter Ernst Hirsch Ballin van de Raad van Toezicht laat weten dat ze blij zijn dat mevrouw Filippini deze functie wil aanvaarden: “We hebben iemand gevonden met grote internationale ervaring, die de unieke positie van Cordaid in het veranderende veld van ontwikkelingsorganisaties verder vorm wil geven. Volgend jaar bestaat Cordaid 100 jaar. Mevrouw Filippini is geworteld in de katholieke identiteit die Cordaid eigen is, en naar onze overtuiging zeer gekwalificeerd om het boegbeeld te zijn in de huidige interne en externe veranderingsprocessen.”

Simone Filippini zal optreden als de CEO. De directie bestaat naast haar uit COO Henri van Eeghen.

Lees ook:‘Als vrouwen de wereld zouden regeren, zou er geen oorlog meer zijn’
Lees ook:Holy F: 150 jaar feminisme
Lees ook:Drs Kitty van der Heijden in Raad van Commissarissen UNILEVER
Lees ook:In 2017 moet minstens 30% topambtenaren vrouw zijn
Lees ook:Iran krijgt voor het eerst een vrouwelijke ambassadeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>