De man die vrouwen repareert: indrukwekkend interview bij RTL Late Night

TheManWhoMendsWomenIn de door geweld verscheurde en door armoede geteisterde Democratische Republiek Congo wordt seksueel geweld sinds jaar en dag ingezet als oorlogswapen.

Om de slachtoffers niet alleen medische, maar ook psychologische hulp te kunnen bieden, werd in 1999 in Bukavu het Panzi-ziekenhuis opgericht. Drijvende kracht is gynaecoloog Denis Mukwege. Onlangs ontving hij de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld.

Mukwege hielp in 16 jaar meer dan 40.000 vrouwen. Daarnaast werpt hij zich op als mensenrechtenactivist en maakt hij zich sterk om het probleem van seksueel geweld in zijn land wereldwijd op de agenda te krijgen.

Hij veroordeelt de politieke onwil om het probleem aan te pakken en schuwt het niet de vinger op de zere plek te leggen. Dat zijn werk niet zonder gevaar is, ondervond hij in 2012 toen gewapende mannen zijn huis binnenvielen en het vuur openden. Mukwege en zijn familie ontsnapten, maar zijn bewaker werd dodelijk getroffen.

De documentaire ‘The man who mends women’ volgt Dennis Mukwege en zijn exceptionele missie en de effecten van zijn werk op familie en vrienden. Gisteravond schoof hij aan bij RTL Late Night met dit indrukwekkende interview als gevolg…

Lees ook:Vagina-herstel ziekenhuis in Congo dreigt geld Serious Request mis te lopen
Lees ook:Obama lanceert ‘It’s on us’ om verkrachtingsepidemie aan universiteiten te keren
Lees ook:KIJKEN: Dr. Mukabe ‘repareert’ verkrachte en verminkte vrouwen
Lees ook:Obama tekent wet zodat seksueel misbruik in leger kan worden aangepakt
Lees ook:Geweld tegen vrouwen in India piekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>