Emma Watson spreekt VN toe over seksueel geweld op universiteiten

EmmaWatson

Actrice Emma Watson (Hermelien uit Harry Potter) is Women Goodwill Ambassador bij de Verenigde Naties en in die hoedanigheid mocht ze de algemene vergadering toespreken. Ze had een krachtige speech met als onderwerp de vele gevallen van seksueel geweld op hun campussen.

2 jaar geleden sprak ze de vergadering ook al toe bij de start van haar HeForShe-campagne. Nu bedankte ze de mensen voor hun inzet voor meer gendergelijkheid en hun rapport bij te stellen voor rechten op universiteiten wereldwijd.

Ze riep daarbij de universiteiten op om vrouwen niet alleen te waarderen in de schoolgemeenschap, maar ook in de leidinggevende functies op te nemen. Ze haalde meermaals haar eigen bevoorrechte situatie aan, maar liet het niet na de universiteiten op te roepen om meer te doen om het wijdverspreide seksueel geweld aan te pakken.

“Een universiteit zou een toevluchtsoord moeten zijn die actie onderneemt tegen alle vormen van geweld. Daarom zijn we van mening dat de studenten zouden moeten kunnen afstuderen met een geloof in en een streven naar echte gelijkheid op alle fronten. Universiteiten kunnen de katalysator zijn voor zulke veranderingen.”

Lees ook:Obama lanceert ‘It’s on us’ om verkrachtingsepidemie aan universiteiten te keren
Lees ook:Obama gebruikt zendtijd Grammy’s om op te roepen tegen seksueel geweld
Lees ook:Voor vrouwen verboden in verband met seksueel geweld: hûh?
Lees ook:Geweld tegen vrouwen in India piekt
Lees ook:Margriet van der Linden als vrouwenvertegen-woordiger naar VN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>