GEKTE: Egypte pleit voor vrouwenbesnijdenis opdat mannen dan rust hebben

AntiFGM

Terug naar de Middeleeuwen. De vrouw als aanstichter van al het kwaad (namelijk zwak mannenvlees) en alle wreedheden die daarbij horen. Zo is daar het Egyptische parlementslid Elhamy Agina, die meldt dat alle vrouwen (80% is dat al in zijn mysogene land) besneden moeten worden, omdat mannen ‘seksueel zwak’ zijn. Het libido van vrouwen zou zodoende lager worden, zodat dat gelijk staat aan dat van een man. Nou dan weet ik wel wie er een mes in zijn geslachtsdelen zou moeten krijgen.

Het parlementslid stelt dat Egyptische mannen veel prestatieverhogende middelen gebruiken en dat vrouwen dan maar FGM moeten ondergaan, zodat de mannen gen minderwaardigheidscomplex krijgen

“Wij zijn een vol waarvan mannen last hebben van seksuele zwakte, dat is duidelijk, want Egypte is een van de grootste consumenten van seksueel stimulerende middelen die alleen de zwakken verbruiken. Als we stoppen met FGM, zullen we sterke mannen nodig hebben en die hebben we niet.”

In Egypte is Female Genital Mutilation sinds 2008 officieel verboden maar de bloederige praktijken gaan helaas gewoon door. Volgens de World Health Organization heeft Egypte het hoogste aantal FGM-slachtoffers. Andere landen zijn: Somalië, Guinee, Djibouti en Sierra Leone.

Kijkt u naar de Egyptische gynaecologe Nawal El Saadawi, die hier al jaren tegen strijdt.

Lees ook:Seksuele intimidatie wordt voor het eerst strafbaar in Egypte
Lees ook:Journaliste Rena Netjes op zwarte lijst Egypte
Lees ook:Egypte: leuk voor vakantie, maar ramp voor vrouwen die er wonen!
Lees ook:Egyptische arts achter tralies vanwege vaginale verminking meisjes
Lees ook:Journaliste Rena Netjes volgt haar Egyptische strafproces vanuit NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>